Todek Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lipca 2023 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Lipca 2023 Ale super Przepis skąd ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Lipca 2023 (edytowane) 38 minut temu, Filiip10 napisał(a): Ale super Przepis skąd ? Jest na Forum w dziale "ryby". I tutaj. Cytat Filety śledziowe w oleju i pomidorach „Pirat” Puszka 215 g Solanka 10 % w stosunku 1 : 1 z rybą przez 5 – 10 min. Po solankowaniu ociekamy przez 30 min. W puszkach 2 warstwy skórą do siebie. Do puszki 196 – 224 g ryby. Parowanie przez 15 – 30 min. Odlać wyciek. Koncentrat dajemy do kotła + olej +roztwór soli i cukru + przyprawy. Wymieszać . Uzupełnić wod ą do 100 i zblendować. Olej aromatyzowany. Część oleju podgrzać z papryką ostrą do 90 C przez 30 min. Przecedzić. Dodać resztę oleju i podgrzać przed wlaniem do puszek do 70 C. Ryby w puszce po parowaniu 155 – 176 g. Na wierzch dajemy 20 – 27 g sosu i dopełniamy olejem o temp 70 C. Sterylizacja w 116 C przez 15 + 50 + 15 min. Sos na 1000 g: Na 250 g: Koncentrat pomid. 30 % - 450 g - 112.5 g Olej – 80 g - 20 g Cukier – 20 g - 5 g Sól – 24 g (15 g) - 3.75 g Pieprz – 1.5 g - 0.375 g Ziele – 0.5 g - 0.125 g Woda do 1000 g - około 433 g - 108 g Olej aromatyzowany, na 1000 ml: Olej - 1000 ml - 250 ml Papryka ostra - 12.5 g - 3.125 g Edytowane 6 Lipca 2023 przez Todek http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Lipca 2023 18 minut temu, Todek napisał(a): Jest na Forum w dziale "ryby". I tutaj. Zabieram się do roboty ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Lipca 2023 A te parowanie na czym polega ? Nazewnictwo wiem ale co robimy puszkę całą garnku parujemy ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Lipca 2023 Wejdź sobie do tematu dot. Branżowych receptur na konserwy rybne i tam jest cała instrukcja technologiczna dotycząca przebiegu procesu produkcji konserw. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filiip10 Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Lipca 2023 3 minuty temu, Maxell napisał(a): Wejdź sobie do tematu dot. Branżowych receptur na konserwy rybne i tam jest cała instrukcja technologiczna dotycząca przebiegu procesu produkcji konserw. Oki Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-842726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Maja Degustacja śledzika w sosie własnym z dodatkiem oleju. 1 http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19943-%C5%9Bledzie/#findComment-1012667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi