Skocz do zawartości

Peklowanie golonki


grzes855

Rekomendowane odpowiedzi

Peklowanie golonki

Przepis:

Golonki oczyscic,opalic,oskrobac,wymyc pod biezaca woda,po czym ulozyc w kamiennym garnku lub beczulce.Przygotowac peklowke.Na 1 kg golonki nalezy przygotowac ok 1 l wody,10 dag soli,1 dag cukru,liscie laurowe,ziele a ngielskie,1-2 gozdzikow.Wode zagotowac z sola i cukrem zdjac z ognia i wystudzic.Do garnka z golonkami wlozyc przyprawy i zalac zimna peklowka.Garnek przykryc czysta lniana sciereczka i przechowywac w chlodnym ciemnym miejscu od 4-5 dni.Po wyjeciu z pekl owki golonki przeplukac i ugotowac.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.