Skocz do zawartości

Dawki peklosoli przy produkcji kiełbasy


Dawki peklosoli do mięsa na kiełbasy  

135 użytkowników zagłosowało

  1. 1. Jakie dawki peklosoli stosujecie na 1 kg mięsa, przeznaczonego na kiełbasy:



Rekomendowane odpowiedzi

To jest bardzo skromna ankieta. Wyobraź sobie sytuację, gdzie pytania będą tekstowe. Taka tam po prostu by nie weszła.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20122-dawki-peklosoli-przy-produkcji-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-856690
Udostępnij na innych stronach

28 minut temu, Maxell napisał(a):

Wyobraź sobie sytuację, gdzie pytania będą tekstowe. Taka tam po prostu by nie weszła.

Potrafię to sobie wyobrazić, na wszystko są jakieś rozwiązania chcąc zaoszczędzić miejsca statystykę można zbudować w "poziomie" - w wierszu dostawiając kolumnę. Jeśli kiedykolwiek będą publikowane rozległe ankiety tekstwe to na przyszłość warto o tym pomyśleć napewno zaoszczędzi to miejsca.

Dzięki za wyjaśnienia czekamy na wyniki z tego co widzimy 18g nie do pobicia.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20122-dawki-peklosoli-przy-produkcji-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-856699
Udostępnij na innych stronach

1 minutę temu, Grzewlod napisał(a):

na wszystko są jakieś rozwiązania chcąc zaoszczędzić miejsca statystykę można zbudować w "poziomie" -

To nie jest konieczne, gdyż we właściwym temacie na forum, pytania w ankiecie możemy sobie ciągnąć do oporu. Na stronie głównej wystarczy pokazać tylko wynik wraz z odnośnikiem do tematu głównego z całą ankietą.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20122-dawki-peklosoli-przy-produkcji-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-856701
Udostępnij na innych stronach

Na podstawie dotychczasowych wpisów, śmiało można podsumować, iż dawka 18 g soli/peklosoli na 1 kg mięsa, przy produkcji kiełbas cienkich, jest nie do pobicia.

Ankieta w tym temacie zostaje dalej aktywna. Może za jakiś czas coś się jeszcze zmieni. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20122-dawki-peklosoli-przy-produkcji-kie%C5%82basy/page/2/#findComment-856923
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.