Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Skład

2,5 kg polęwicy

5 kg łopatki (I i II) Bez kl III !

2,5 kg podgardla

Sól i peklosól 50/50 – 17g/kg

1l bardzo zimnej wody

majeranek 1,5g/kg

czosnek niedźwiedzi 2 g/kg

czosnek świeży 4 g/kg

płatki papryki słodkiej czerwonej 2,8 g/kg

pieprz czerwony mielony 4,5 g/kg

polędwica bez mizdry i warkocza -sitko 12 mm

łopatka oczyszczona z błon i ŚCIĘGIEN -sitko 8 mm

podgardle bez skóry i GRUCZOŁÓW - sitko 8 mm

Przyprawy mieszamy dokładnie z kl I , dodajemy 0,5 l wody. Następnie łopatkę i pozostałe 0,5l wody mieszamy ,

stopniowo dodajemy podgardle.

Jelita 28/30

Wielkanocne kolory ma zielonkawe i czerwone przebarwienia.

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

12 godzin temu, Muski napisał(a):

Wielkanocne kolory ma zielonkawe i czerwone przebarwienia.

 

I tu mam zagwozdkę. 

Co podmiot liryczny miał na myśli?😁

 

Edytowane przez Muski
27 minut temu, quadro555 napisał(a):

I tu mam zagwozdkę

Zrób, popatrz,  posmakuj :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Dużo przyprawę tak jak lubię. Smaczna zapewne będzie. Chodzi mi jednak o zdanie które cytowałem. Nie zrozumiałem. 

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.