Skocz do zawartości

Ksiazki


Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Hallo!

moze ktos moglby mi polecic jakies ciekawe ksiazki na temat masarstwa? Wmojej biblioteczce mam 2 ksiazki Adama Olszewskiego "Technologia przetworstwa miesa" i "Atlas rozbioru tusz zwierzat rzeznych" poza tym serie 4 ksiazek "Technologia produkcji wedlin" wydanych przez Polskie Wydawnictwo Fachowe.

Pozdrawiam Yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/208-ksiazki/
Udostępnij na innych stronach

Witaj Yogi!

Interesuje mnie twoja opinia na temat książek wydanych przez PWF. Czy coś z nich skorzystałeś?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/208-ksiazki/#findComment-1235
Udostępnij na innych stronach

ksiazki o ktore pytasz sa stosunkowo cienkie(100-120 stron) opisuja przede wszystkim masowa produkcje np. szynka parzona nastrz. pow. 30% masowanie i wyrob jest gotowy w przeciagu kilkunastu godzin.Nie znajdziesz tam konkretnych receptur, lepsza jest ksiazka Adama Olszewskiego "Technologia przetworstwa miesa" , ja te ksiazki kupilem poniewaz interesuje mnie wszysko na temat przerobu miesa, niezaleznie czy jest to technologia stosowana w duzych zakladach czy przez amatorow.

Pozdrawiam Yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/208-ksiazki/#findComment-1237
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Witaj Maxell- Śledzę nowości uzupełniające naszą stronę a zwłaszcza te z ,,Sami robimy wędliny'' Jeżeli można to prosił bym o uzupełnienie podziałów graficznych pólt. woł. o które tyle bylo sporów i innych .o ile wiem to autor Pisula posiada wszystkie dostępne tytuły naukowe Miałem okazję pracować z jego bratem technologiem.

Pozdrawiam

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/208-ksiazki/#findComment-1908
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.