szrekPL Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Listopada 2024 16 minut temu, Grzewlod napisał(a): W Turku po testach max 108C 🙉. No i po temacie dziękuję Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/page/2/#findComment-968472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 15 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Listopada 2024 5 godzin temu, Grzewlod napisał(a): W Turku po testach max 108C 🙉. Ja nie wiem jaka temp. jest w moim. Ale mam już konserwy ponad dwuletnie i nic się z nimi nie dziej. A poza tym konserwy rybne sterylizuje się w 116 C. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/page/2/#findComment-968562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 16 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Listopada 2024 W autoklawie temp 121 ⁰C i żelatyna nie wytrzymuje tej temperatury, salceson byłby w sosie. Ja używam agaru i jest ok Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22004-salcesony/page/2/#findComment-968679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi