Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

kawał drogi coby z rodakami zady

zadymić a i owszem , ale i poczytać .... :wink:

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

zadymić a i owszem , ale i poczytać .... :wink:

Pożyjemy zobaczymy, czy aby swojskiego języka nie zapomniał ;-)

Pozdrawiam Paweł
Co by nie mówić literatura w ojczystym języku - ma swój smak :lol:

Trzeba żyć, aby jeść, a nie jeść, aby żyć !!!

Mobilek będzie tłumaczem przeczyta trzy tomy i pojedzie na kurs i będzie tłumaczył!!! :lol:

Mobilek

GG9068840

Skype.michal-mobilek

Drogi-one prowadzą Cię do domu ? Nie one są Twoim domem na których codziennie żyjesz....

I najważniejsze, aby zabrać buty które nie zniszczą się przy kontakcie z wodą i tłuszczem.

Trzeba jasno powiedzieć, że buty muszą wytrzymać kilkanaście godzin stania na mokrej, zimnej posadzce. Zabieranie obuwia typu gumofilce to może lekka przesada, ale na pewno buty muszą być ciepłe i mieć grube podeszwy. Zapasowe skarpetki też się przydadzą.

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

Zapraszam na moją stronę

kurcze, przydałoby mi się pojechać na te "nauki", pisze prace inż. z tematu-wyrób wędlin domowym sposobem z mięsa wieprzowego- i myślę że na miejscu wiedziałbym wszystko tym bardziej że brakuje mi kontaktów z fachowymi rzeźnikami-mieszkam na podkarpaciu w sanoku i szkoda że tu nie ma kogoś kto by mi w jakiś sposób pomógł...myślicie , że mógłbym przyjechać i to wszystko pozbierać do pracy dyplomowej?

kurcze, przydałoby mi się pojechać na te "nauki", pisze prace inż. z tematu-wyrób wędlin domowym sposobem z mięsa wieprzowego- i myślę że na miejscu wiedziałbym wszystko tym bardziej że brakuje mi kontaktów z fachowymi rzeźnikami-mieszkam na podkarpaciu w sanoku i szkoda że tu nie ma kogoś kto by mi w jakiś sposób pomógł...myślicie , że mógłbym przyjechać i to wszystko pozbierać do pracy dyplomowej?

Jeśli dasz radę z dojazdem i opłatą, to ja nie widzę przeszkód. Jedno wolne miejsce przy stole u nas jest zawsze :-) dla zbłąkanych zadymiaczek i zadymiaczy :grin:

Pozdrawiam Paweł

Trzeci turnus: 27-28-29 III

1. Szejk - Warszawa

2. + Tomek - Warszawa

3. Karol Szymczak - Poznań

4. Sławek Strykowski - Grzędy

5. Mirosław Zawadzki - Kędzierzyn Kożle

6. + 1 osoba

7. Balik - Częstochowa

8. Jacek MaJaMi - Częstochowa

9. Zbigniew Kuczyński

10. + 1 osoba

11. Mariusz Masiak - Warszawa

12. + 1 osoba

13. Dariusz Chałoński - Staszów

14. Dariusz Magierek - Radom

15. + 1 osoba

16. Dadyś - Pawonków

17. Adam Segiet

18. Marek Perzyna - Grzędy

19. Dybek

20. Ryszard Korpanty - Bielsko-Biała

21. Tomasz Korpanty - Bielsko-Biała

22. Jerzy Rzepka - Łódź

23. Pasibrzuszek - Radomsko

24. Arkadiusz Niewiadomski - Kraśnik/UK

25. Mirosław Rzepecki - Lublin

26. Adam Bojko - USA

Gość specjalny: Tomasz Fecko - Przedstawiciel firmy "The Sausage Maker, Inc USA" w Polsce http://www.kielbasydomowe.pl/

Pozdrawiam Paweł

kiedy dokładnie jest przyszły kurs?

i czy ZRęBICE są w okolicach Częstochowy

poświeciłbym bym sie z dojazdem dla dobra sprawy-mam nadzieje, że tam bym znalazł odpowiedzi na wszystkie mnie interesujące sprawy

kurcze na III turnus się nie wyrobie, kiedy jest następny. musiałbym uzgodnić przepustkę w pracy i w domu...hehe

Tu masz terminy kursów: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2924

A całość informacji o Szkole tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewforum.php?f=46

Ale myślę, że poszukaj informacji na razie, na głównej stronie http://www.wedlinydomowe.pl/

Tam jest skarbnica wiedzy w twoim temacie.

Pozdrawiam Paweł

a jak bym był tam z WAMI to bym sobie sam zdjęcia porobił i wywiady przeprowadził i sie czegoś nauczył. nie ukrywam że najgorszy jest dojazd, ale termin IV pasuje w kwietniu.

nie wiem muszę się nad tym zastanowić,przyjechałbym sobie autobusem bo samochodu nie posiadam na razie,,,

Witam

,przyjechałbym sobie autobusem bo samochodu nie posiadam na razie,,,

BROJLEREK też bya i nie przyjechała samochodem , bodajże autobusem . Tylko troszkę chęci :smile:

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

Dojedź do Częstochowy a tam to już cie ktoś zabierze wystarczy tylko popatrzec na listę uczestników i kto jedzie przez Częstochowe a potem to już tylko kwestia umówienia

Paweł 603957797

o to chodzi że chęci są napaliłem sie na ten wyjazd bo podejrzewam że wróciłbym mega zadowolony i z ogromnym materiałem naukowym

napaliłem sie na ten wyjazd bo podejrzewam że wróciłbym mega zadowolony i z ogromnym materiałem naukowym

Dobrze kombinujesz. Prawdziwa praktyka, nawet niewielka, połączona z wiedzą teoretyczną ze stronki i forum (ta wiedza stronkowa też wynika z praktyki) pozwoli Ci na samodzielną, domową produkcję bez większych wpadek. Poza tym nabierzesz pewności siebie.

Przy okazji poznasz osobiście mistrza Bagno i wielu, wielu innych. Sama degustacja super wyrobów warta jest przyjazdu :tongue: :lol:

Co do czytania, o którym dużo się mówi w tym wątku, nikt Cię nie będzie zmuszał :grin: . Ja też nie czytam, bo nie mogę :cry:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

W sobotę, prawdopodobnie zaraz po obiedzie (kwestia wygospodarowania czasu przez Andrzeja), odbędzie się bardzo ważny wykład na temat zagadnień weterynaryjnych w procesach technologicznych obróbki mięsa, połączony z pokazem ciekawych zdjęć np. wad mięsa itp. Wykład poprowadzi nasz zadymiacz, lek.wet. Kubuss. Własnie potwierdził mi swój przyjazd do szkoły.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

zabrać buty które nie zniszczą się przy kontakcie z wodą i tłuszczem.

Buty rzecz ważna i aby były ciepłe , bo ja zabrałam stare kozaczki które miały cienką podeszwę i zmarzłam okrutnie w stopy . :cry:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

zabrać buty które nie zniszczą się przy kontakcie z wodą i tłuszczem.

Buty rzecz ważna i aby były ciepłe , bo ja zabrałam stare kozaczki które miały cienką podeszwę i zmarzłam okrutnie w stopy . :cry:

a nic biedactwo nie mówiło :wink:

Paweł 603957797

Życzę kursantom trzeciego turnusu naszej szkoły, miłej, koleżeńskiej i zadymiarskiej atmosfery, oraz wielu wrażeń na polu technologicznym. Zajęcia praktyczne warto pogłebić ciekawą literaturą, broszurami i skryptami. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

No tak , już piątek jak to wszystko szybko przemija ale wspomnienia pozostały , życzę również dobrej nauki a w czasie wolnym od niej , dobrej zabawy . :lol:

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!