Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poniżej zestaw mięs, które chciałbym użyć do produkcji parówek. Proszę o opinię i zweryfikowanie.

1, łopatka - wieprzowina 2A -  1,5 kg

2, boczek, skrawki tłuste - wieprzowina 2B - 1 kg

3, golonka - wieprzowina 3 - 0,5 kg

4, podgardle - wieprzowina tłusta - 2 kg

Tłuszczu wyliczyłem na około 40 %, ale nie wiem, czy dobrze.

Pozdrawiam 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22677-zestaw-mi%C4%99s-na-par%C3%B3wki/
Udostępnij na innych stronach

2 godziny temu, masgar1 napisał(a):

zestaw mięs, które chciałbym użyć do produkcji parówek

 

Parówkowa emulsja powinna mieć (30-35)% mięs kleistych (golonka, wołowina), (40-45)% mięs tłustych i (20-25)% lodu.

Tłuszcz w masie mięsnej (bez wody) powinien mieć wartość ok. 30%.

Jeżeli dysponujesz powyższym zestawem mięs to daj do parówek 0,5kg IIA , i dokup  1kg golonek llb wołowiny (Bez skóry i bez kości).

Pozostałe tłuszcze są O.K.

 

 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22677-zestaw-mi%C4%99s-na-par%C3%B3wki/#findComment-997471
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.