grazia Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zbliża się tłusty czwartek. http://www.onet.tv/30289,8960,22,4534968,1,1,0,0,wideo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam Tak dla przypomnienia :smile: http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1861&postdays=0&postorder=asc&highlight=p%B1czki&start=0 Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izunia2007 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Lutego 2009 To ja tez cos dodam OTO PRZEPIS NA PACZKI Cytuj ZAPRASZAM NA MOJE STRONKI: www.chleb-i-inne-przepisy.blogspot.com i www.smacznie-i-zdrowo.blogspot.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Lutego 2009 W środę pieczenie .Spróbuję przepisu Abratka :lol: ! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Lutego 2009 Z czystym sumieniem polecam pączki Abratka. Są super i jakoś zawsze wychodzą takie, jak wzorzec. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Lutego 2009 Właśnie wczoraj kupiłam smalec do smażenia. Mam nadzieje,że paczki się udadzą!Czy jakiś jest "patent" na wciskanie nadzienia?Piekarze-ciastkarze podobno wprowadzają nadzienie do ciasta za pomocą jakiejś szprycy? :shock: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Lutego 2009 Tak Małgoś, jeśli robią duże ilości i automatem. Fajnie jest popatrzeć na ten filmik, gdzie Abratek nadziewa je ręcznie. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Lutego 2009 Potwierdzam! zawsze wychodzą tak jak Abratkowy sernik którego resztki właśnie zajadam. Pierwszy tylko nie wyszedł a reszta to mistrzostwo świata jak mówią mi moje dziecka!Pączki robiłem już 4 razy a sernik to chyba już z 10. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Lutego 2009 Małdoś, ja robię tak jak Abrastrk na filmie pokazał i nawet mi to wychodzi, nie tak szybko, ale ujdzie. Daję marmoladę z róży z Biedronki. Jest twarda i smaczna Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Lutego 2009 Papciu..a ja wczoraj szukałam marmoladę z róży w biedronce..i nie znalazłam Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Lutego 2009 Kochani, lejecie miód na moje serce... ale muszę Wam przyznać że jakoś tak mi się smutno zrobiło i łezka poleciała :blush: - pierwszy tłusty czwartek od 15 lat kiedy nie będę robił pączków (przynajmniej tak jak kiedyś), może dlatego tak mnie zdołowało bo sprawy nie poszły tak jak myśleliśmy ...ech... Małgoś, oczywiście pączki z marmoladą zawijaliśmy ręcznie, ale do nadzienia Adwokatowego (a robiłem takie prawdziwe ) używałem takiej śmiesznej strzykawki co to kiedyś ją w TVMARKET sprzedawali, podobne urządzenia za grosze widywałem w marketach,pączki smażysz bez nadzienia a dopiero potem nadziewasz PSwidziałem marmolady w Carrefour`rze Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 17 Lutego 2009 Chyba zrobię tak jak mówisz Abratku..z tym nastrzykiem :grin: Postaram się cosik wykombinować. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Lutego 2009 Abratek, dla pocieszenia powiem, ze ilosc paczkow wykonana na podstawie twojej receptury moze dobic do 3500 szt. :wink: Ja na pewno doloze do tego +/- 60 :grin: I tez uwielbiam cieple :tongue: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Lutego 2009 Najlepsze pączki są z marmoladką własnej produkcji. Oczywiście marmoladka różana. Smacznego. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 17 Lutego 2009 A co mi tam! Tak nie należy piec sernika wg. Abratka! To był ten pierwszy Danusia tylko „i co żeś ty narobił? szalony!" Ale następne to już prima. Sernik był w za małej blaszce! Wygląda jak lawa wulkaniczna na Tahiti! Tak nie należy piec sernika Abratka! Pozdrawiam Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Lutego 2009 Wygląda jak lawa wulkaniczna na Tahiti!I kto czyścił lawę wulkaniczna ,która wylała się w piekarniku :question: Na pewno Danusia i dlatego bardzo jej współczuje :sad: Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 17 Lutego 2009 Widać na zdjęciu te zgrabne łapki ślubnej, bo moja „szufla” tam nie wlezie :) Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 17 Lutego 2009 Ło matko..Papciu....co to za potwór ciasteczkowy???:shock: :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 17 Lutego 2009 Abratku ,podajesz w przepisie na pączki "5 jaj " całych ,a czy do ciasta drożdżowego dodaje się białka ? Ja mam dużo przepisów i zawsze piszą tylko o żółtkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bo66 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 17 Lutego 2009 "5 jaj " całychOdpowiem za Abratka myślę,ze się nie pogniewa. Paczki według tego przepisu robiłam i są bardzo dobre -puszyste i lekkie.Spróbuj warto. :tongue: Cytuj Pozdrawiam gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 17 Lutego 2009 Same żółtka powodują że ciasto jest suche/sztywne , takie nieelastyczne (oczywiście mówię po wypieku),do placków czy bab drożdżowych owszem ten dodatek jest spory ale do drożdżówek, strucli niewskazany Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 17 Lutego 2009 Podajcie proszę link do przepisu na ''pączki arbatka".Szukam i znaleźć nie mogę Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 17 Lutego 2009 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1493 i omówienie na forum http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=34227#34227 Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 17 Lutego 2009 Dziękuje ci kochany bardzo. :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 17 Lutego 2009 Dziękuje ci kochany bardzo. :grin: :grin: ROMANS NA FORUM!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.