Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE

-karkówka plastry 2-2,5 cm
-cebula
-papryka
-ser żółty 
-ulubione przyprawy
-wykałaczki 
-smalec
 
WYKONANIE
Kupioną karkówkę tniemy w grube plastry 2-2,5 cm następnie rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy z obu stron ulubionymi przyprawami, na plaster karkówki kładziemy piórka cebuli paski -słupki papryki i ser w paskach-słupkach lub ścieramy na tartce jak mamy bardzo twardy ja tego nie zrobiłem i ser podczas obróbki termicznej nie roztopił się do końca. Można dodać jeszcze ogórka kiszonego lub konserwowego. Następnie ciasno zwijamy spinamy wykałaczkami. Osobiście po zwinięciu oprószyłem delikatnie przyprawą złocistą do kurczaka. Układamy w urządzeniu air fryer - frytkownicy beztłuszczowej i smarujemy delikatnie rozpuszczonym smalcem z obu stron.
 
OBRÓBKA TERMICZNA 
Urządzenie w jakie wykorzystałem to model Ninja 500. Program jaki użyłem to air fry temperatura 190 stopni po 10 minut z dwóch stron. 
PS:
Wyrób bardzo polecam można go też zrobić w tradycyjnym piekarniku lub na grillu.

IMG_6462.jpeg

IMG_6464.jpeg

IMG_6469.jpeg

IMG_6458.jpeg

IMG_6487.jpeg

IMG_6452.jpeg

IMG_6455.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/
Udostępnij na innych stronach

  • EAnna zmienił(a) tytuł na Zrazy-roladki z karkówki

Witam,

 

Napatrzyłem się na fotografie roladek, zgłodniałem i właśnie przed chwilą kurier zapukał do drzwi.

Ninja,  ten sam model, AF 500 EU w domu 😀

Edytowane przez El komendante
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012535
Udostępnij na innych stronach

W dniu 9.05.2025 o 13:32, El komendante napisał(a):

ten sam model, AF 500 EU w domu 😀

Będziesz zadowolony osobiście planuję jeszcze kupić najnowszego philipsa na działkę alternatywa do grilla ,jak się nie chce rozpalać i pilnować bo trzeba coś na szybko zrobić bo wódeczka stygnie to dobre rozwiązanie 😀

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012716
Udostępnij na innych stronach

4 godziny temu, quadro555 napisał(a):

Czy w piekarniku będzie gorszy?

też ok ale wychodzi mi inaczej zapewne za sprawą gabarytów i mocniejszego obiegu powietrza w frajerku

IMG_5924.jpeg

IMG_5953.jpeg

IMG_6029.jpeg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012811
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.