jacekw21 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 Maja SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -karkówka plastry 2-2,5 cm -cebula -papryka -ser żółty -ulubione przyprawy -wykałaczki -smalec WYKONANIE Kupioną karkówkę tniemy w grube plastry 2-2,5 cm następnie rozbijamy jak na schabowe. Przyprawiamy z obu stron ulubionymi przyprawami, na plaster karkówki kładziemy piórka cebuli paski -słupki papryki i ser w paskach-słupkach lub ścieramy na tartce jak mamy bardzo twardy ja tego nie zrobiłem i ser podczas obróbki termicznej nie roztopił się do końca. Można dodać jeszcze ogórka kiszonego lub konserwowego. Następnie ciasno zwijamy spinamy wykałaczkami. Osobiście po zwinięciu oprószyłem delikatnie przyprawą złocistą do kurczaka. Układamy w urządzeniu air fryer - frytkownicy beztłuszczowej i smarujemy delikatnie rozpuszczonym smalcem z obu stron. OBRÓBKA TERMICZNA Urządzenie w jakie wykorzystałem to model Ninja 500. Program jaki użyłem to air fry temperatura 190 stopni po 10 minut z dwóch stron. PS: Wyrób bardzo polecam można go też zrobić w tradycyjnym piekarniku lub na grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El komendante Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Maja (edytowane) Witam, Napatrzyłem się na fotografie roladek, zgłodniałem i właśnie przed chwilą kurier zapukał do drzwi. Ninja, ten sam model, AF 500 EU w domu 😀 Edytowane 9 Maja przez El komendante Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Maja W dniu 9.05.2025 o 13:32, El komendante napisał(a): ten sam model, AF 500 EU w domu 😀 Będziesz zadowolony osobiście planuję jeszcze kupić najnowszego philipsa na działkę alternatywa do grilla ,jak się nie chce rozpalać i pilnować bo trzeba coś na szybko zrobić bo wódeczka stygnie to dobre rozwiązanie 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Maja Teraz, jacekw21 napisał(a): AF 500 EU w domu super w frajerku wychodzi drób Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Maja 3 godziny temu, jacekw21 napisał(a): super w frajerku wychodzi drób Czy w piekarniku będzie gorszy? Rozumiem jedna osoba, to po co piekarnik odpalać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 10 Maja Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Maja 4 godziny temu, quadro555 napisał(a): Czy w piekarniku będzie gorszy? też ok ale wychodzi mi inaczej zapewne za sprawą gabarytów i mocniejszego obiegu powietrza w frajerku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22932-zrazy-roladki-z-kark%C3%B3wki/#findComment-1012811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.