Maxell Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lutego 2009 Aktualnie prowadzone programy szkoleń, dotyczą ogólnego (podstawowego) szkolenia w zakresie masarstwa domowego. W następnej kolejności zajmiemy się bardziej szczegółowym i kierunkowym podejściem do tematyki, w związku z czym, planujemy zajęcia kilkudniowe, poświęcone jedynie produkcji: kiełbas różnego rodzaju, wyrobów podrobowych, wędzonek, wyrobów szynkowarowych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów z drobiu i ryb itp. Pełna lista tematów jest bardzo długa.Przy realizacji wyznaczonych celów, liczymy także na pomoc specjalistów z grupy SUPER VIP. :grin: Zawężenie tematyki szkoleń, pozwoli na znaczne podniesienie poziomu nauczania i kierowane będzie głównie do osób, które zaliczyły I etap szkolenia – szkolenie ogólne i posiadają już pewną, podstawową wiedzę w zakresie domowej produkcji masarskiej.Perspektywy są piękne, oby tylko zdrówko nam dopisywało. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2009 Człowiek się uczy całe życie - jak zrobić kiełbasę. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa. Proste ale zawsze powtarzam te składniki robimy przy rozbiorze mięsa i jeżeli zachowamy odpowiednie proporcje to nigdy nie powstydzimy się swojej kiełbasy.Klasyfikacja mięs i PRAWIDłOWE ICH ROZDROBNIENIE to podstawa i tego nauczymy się na kursie. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2009 Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasaWiem po sobie, ze to nie jest proste. W trakcie produkcji domowej, dla laika, problemy narastają. Wiem! Głupoty, niedoczytanie, niezrozumienie, przedobrzanie i inne pierdoły. Z tym się też trzeba oswoić. Dobrze by było, gdyby ktoś w odpowiednim momencie złapał za rękę i powiedział: "tój! nie tak! bo..." Myślę, że po to Cię mamy DZIADKU!? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Lutego 2009 Andy dobrze piszesz, ale rutyna nieraz narobi kłopotu i trudno nie raz nie poddać się jej. i dobrze Dziadka złapać za rękę i powiedzieć -nie tak to miało być . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2009 DZIADEK, ale się wykręciłeś! Masz rację! Ale prostuj nas dalej! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 24 Lutego 2009 na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa.Jak to mi ktoś ostatnio powiedział: Najważniejsze, to dobrze wymieszać: Przyprawy, składniki, to kwestia tego, co kto lubi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.