Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie prowadzone programy szkoleń, dotyczą ogólnego (podstawowego) szkolenia w zakresie masarstwa domowego. W następnej kolejności zajmiemy się bardziej szczegółowym i kierunkowym podejściem do tematyki, w związku z czym, planujemy zajęcia kilkudniowe, poświęcone jedynie produkcji: kiełbas różnego rodzaju, wyrobów podrobowych, wędzonek, wyrobów szynkowarowych, wyrobów garmażeryjnych, wyrobów z drobiu i ryb itp. Pełna lista tematów jest bardzo długa.

Przy realizacji wyznaczonych celów, liczymy także na pomoc specjalistów z grupy SUPER VIP. :grin:

Zawężenie tematyki szkoleń, pozwoli na znaczne podniesienie poziomu nauczania i kierowane będzie głównie do osób, które zaliczyły I etap szkolenia – szkolenie ogólne i posiadają już pewną, podstawową wiedzę w zakresie domowej produkcji masarskiej.

Perspektywy są piękne, oby tylko zdrówko nam dopisywało. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/
Udostępnij na innych stronach

Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa. Proste ale zawsze powtarzam te składniki robimy przy rozbiorze mięsa i jeżeli zachowamy odpowiednie proporcje to nigdy nie powstydzimy się swojej kiełbasy.Klasyfikacja mięs i PRAWIDłOWE ICH ROZDROBNIENIE to podstawa i tego nauczymy się na kursie. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58007
Udostępnij na innych stronach

Temat robienia kiełbas jest tak prosty że na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa

Wiem po sobie, ze to nie jest proste. W trakcie produkcji domowej, dla laika, problemy narastają. Wiem! Głupoty, niedoczytanie, niezrozumienie, przedobrzanie i inne pierdoły. Z tym się też trzeba oswoić. Dobrze by było, gdyby ktoś w odpowiednim momencie złapał za rękę i powiedział: "tój! nie tak! bo..." Myślę, że po to Cię mamy DZIADKU!?
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58012
Udostępnij na innych stronach

Andy dobrze piszesz, ale rutyna nieraz narobi kłopotu i trudno nie raz nie poddać się jej. i dobrze Dziadka złapać za rękę i powiedzieć -nie tak to miało być . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58016
Udostępnij na innych stronach

Gość Anonymous

na podstawie jednej kiełbasy można robić inne .To takie proste wymieszać dobrze wszystkie składniki i sama wychodzi kiełbasa.

Jak to mi ktoś ostatnio powiedział: Najważniejsze, to dobrze wymieszać: Przyprawy, składniki, to kwestia tego, co kto lubi :lol:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2304-nast%C4%99pne-etapy-edukacji/#findComment-58133
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.