quadro555 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 3 Czerwca Marka własna sieci handlowej z jakiegoś powodu musi być tansza. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1016353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henry82 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Czerwca Oba maja ten sam skład produktu z takimi samymi ilościami białka, soli ,cukru i tłuszczu bo kiedyś porównywałem etykiety obu. Możliwe że różnica polega tylko na tym że te oryginały bardziej ubite. Jak będę ponownie je wędzić to przekroje przed wędzeniem Lidlowego i Sierpcowego do celów porównawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1016359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Czerwca Macie jakiś sposób na szybkie wyjmowanie serków z opakowania? Bo przy 50 szt, trochę czasu zabiera. Stosuję już trzecią metodę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1016360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henry82 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Czerwca Ja ostrym nożykiem nacinam dookoła a Małżonka wyjmuje z opakowania bo próba oderwania za pomocą tego wypustu to o kant ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1016371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Czerwca Zaczynałem od odrywania, ale coś się zmieniło i było trudno palcami rozpakować. Druga metoda, to nożyk. Ale czasem uszkadzałem serek. Teraz odcinam nożyczkami tak ze 3/4 obwodu i luz👍 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1016384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylber Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Sierpnia super sprawa, uwielbiam, będę robić różne wersje w przyszłym tygodniu bo znajomi mają nas odwiedzić to do grilla będzie ideolo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1030558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafoman Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 2 Września Super szczegółowy i dobrze przemyślany opis całego procesu wędzenia – świetna robota! Widać, że poświęciłeś dużo uwagi każdemu etapowi, od solanki po przyprawy i temperatury. Bardzo ciekawie brzmią te wersje z różnymi przyprawami, zwłaszcza z czosnkiem niedźwiedzim, muszę kiedyś spróbować podobnego eksperymentu. Fajnie, że smak wyszedł idealny dla Waszej rodziny, a do tego inspirujesz innych do próbowania wędzenia serków z Biedronki. Zdecydowanie zachęciłeś mnie i pewnie nie tylko mnie do własnych testów! Dzięki za podzielenie się taką praktyczną relacją i powodzenia w kolejnych eksperymentach z przyprawami! _____________________________________ jak odzyskać okres po anoreksji Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1032499 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydymek Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 5 Września W dniu 30.05.2025 o 15:50, chudziak napisał(a): Można jeszcze np. zioła prowansalskie , kminek. Ja robię solankę 7% i trzymam w niej serki przez noc . Ja często jako przyprawy używam cząbru górskiego wyhodowanego w moim ogródku (nasiona z Allegro), który jest głównym składnikiem bułgarskiej przyprawy "Czubrica". Super smak i aromat!! 😋 Cytuj Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23048-w%C4%99dzenie-serk%C3%B3w-typu-w%C5%82oskiego/page/2/#findComment-1033207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.