Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Schab i boczek pokrojony w plasterki około 0,5 cm. Posypane peklosolą, papryką słodką, pieprzem świeżo mielonym. Odstawione do lodówki na dobę. 

Osuszone i następnie wędzone w temp. 40-50 stopni 3 godziny. Podpieczone 10 minut w temp. 70-80 stopni.

Do jedzenia jako zakaska. Wymaga dobrych zębów. Moze być też jako dodatek do zup, bigosu, sosów itp. Produkt trwały. IMG-20251109-WA0006.thumb.jpg.5a6eb3881abbf6d9db94605e971cd5b5.jpgIMG-20251109-WA0007.thumb.jpg.5b410d147d00b8c2dd48d49ff4bfaea2.jpgIMG-20251109-WA0008.thumb.jpg.ba013ce73fd22b99d09d93b50f9f1a47.jpgIMG-20251109-WA0003.thumb.jpg.246c6e8e8132748e9f06e0fe3eb5733b.jpgIMG-20251109-WA0002.thumb.jpg.e002c2bc1263dda699eb27de7b05ce88.jpgIMG-20251110-WA0000.thumb.jpg.04a09e638a878aeff55752bbac11d9dc.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23342-k%C4%85ski-czipsy/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.