gollum Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 2 godziny temu Witajcie Mam pytanie, może durne ale serio nie wiem. Mięso w słoikach robiłem już wielokrotnie i tyndalizowałem. Zawsze przygotowywałem sobie mięso, dawałem 17 gramów peklosoli na kilogram zamykałem w woreczku próżniowo i się w lodówce peklowało od 2 do 4 dni. Ale mam taką sytuację że wczoraj zapeklowałem mięso i miałem robić w piątek wyroby tak żeby do końca weekendu sobie zgrabnie dokończyć tyndalizację. Niestety okazało się że muszę na weekend wyjechać i nic nie poradzę. Powiedzcie mi czy jeśli zostawię to do przyszłego weekendu (czyli 10 dób) to będzie bezpieczne? Wydaje mi się że tak, lodówka, peklosól i szczelny worek próżniowy no ale nie lubię ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23360-czas-peklowania-mi%C4%99sa-do-wyrob%C3%B3w-tyndalizowanych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 godzinę temu 19 minut temu, gollum napisał(a): lodówka, peklosól i szczelny worek próżniowy Wytrzyma , jak świeże mięso😁 1 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23360-czas-peklowania-mi%C4%99sa-do-wyrob%C3%B3w-tyndalizowanych/#findComment-1050231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.