Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie 

 

Mam pytanie, może durne ale serio nie wiem. Mięso w słoikach robiłem już wielokrotnie i tyndalizowałem. Zawsze przygotowywałem sobie mięso, dawałem 17 gramów peklosoli na kilogram zamykałem w woreczku próżniowo i się w lodówce peklowało od 2 do 4 dni.

 

Ale mam taką sytuację że wczoraj zapeklowałem mięso i miałem robić w piątek wyroby tak żeby do końca weekendu sobie zgrabnie dokończyć tyndalizację. Niestety okazało się że muszę na weekend wyjechać i nic nie poradzę. Powiedzcie mi czy jeśli zostawię to do przyszłego weekendu (czyli 10 dób) to będzie bezpieczne? Wydaje mi się że tak, lodówka, peklosól i szczelny worek próżniowy no ale nie lubię ryzykować.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23360-czas-peklowania-mi%C4%99sa-do-wyrob%C3%B3w-tyndalizowanych/
Udostępnij na innych stronach

19 minut temu, gollum napisał(a):

lodówka, peklosól i szczelny worek próżniowy

Wytrzyma , jak świeże mięso😁

  • Like 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/23360-czas-peklowania-mi%C4%99sa-do-wyrob%C3%B3w-tyndalizowanych/#findComment-1050231
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.