Skocz do zawartości

NIEZBĘDNIK NOWEGO ZADYMIACZA


Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem tu nowy i mam pytanko.Zrobiłem moje pierwsze wędznie,niby wszystkie temperatury dotrzymane,ale wystapił problem ponieważ szynka wyszła sucha i i w środku zielonkawa,podejrzewam że po nastrzyknięciu.Proszę o odpowiedź co poszło nie tak.Ps.w smaku dobry,ale widok nie apetyczny.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Aby uzyskać jakiekolwiek informacje co do występującego problemu, musisz podać:

1. Podesłać zdjęcia przekroju i całości wyrobu.

2. Opisać szczegółowo technologię:

- peklowania (stężenie solanki, czas peklowania temperatury, sposób peklowania itp.),

- osuszania,

- wędzenia (temperatury, czas, zastosowane drewno itp.)

- obróbki termicznej (temperatura wody, czas parzenia i temperatura wewnątrz szynki),

- sposób studzenia.

Ważne jest także źródło pozyskania mięsa.

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

i w środku zielonkawa,podejrzewam że po nastrzyknięciu

 

Raczej z braku nastrzyku choć pytanie z czego ten nastrzyk robiłeś ?  No i jak cały proces przebiegał czyli to o co Maxell  Cię zapytał   :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.