Jtauber Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Wreszcie może świniobicie dojdzie do skutku.Zamówiłem wszystkie wnętrzności, krew imięsko.Zamierzam zrobić kaszankę i salceson.Mam dość istotne pytanie. Jak przydotować świerze jelita i żoładek.Czy wystarczy dokładnie umyć? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
italodisco Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A kiedy u Was obchodzone są Święta Wielkanocne ?? Jak to będziemy wiedzieć to jakoś wtedy rozplanujemy twoje świniobicie, dwa tygodnie peklowanie, potem wędzenia i można pomalutku wchodzić w święta a jelita po prostu dokładnie umyj , tylko z obu stron Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/#findComment-64753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 ...a po dokładnym wyczyszczeniu, włóż do zamykanego pojemnika i nasyp dużo soli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/#findComment-64758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jtauber Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 A kiedy u Was obchodzone są Święta Wielkanocne ?? Z tego co zauważyłem, to w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/#findComment-64759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jtauber w tym temacie jest o czyszczeniu jelit https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2655&highlight=jelitPzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/#findComment-64769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Wnuczek mnie uprzedził :grin: Dodam od siebie że czyszczenie jelit wymaga dużo cierpliwości, delikatności i ogromnej ilości wody.Wszystko musisz robić na mokro.Jeśli przesadzisz z siłą podziurawisz jelita.Po oczyszczeniu to czego nie zużyjesz MUSISZ dobrze, bardzo dobrze zasolić.Zasolone jelita będziesz mógł przechowywać do 3 lat.Trzymaj je w lodówce w szklanym słoiku ale nie zamrażaj. Świeże jelito ma swój swojski zapaszek ale nie zrażaj się nim. Życzę Ci powodzenia na obczyźnie i pokaż im jak smakują nasze polskie wędliny.Wesołych Świąt. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2511-%C5%9Bwiniobicie-w-ekwadorze/#findComment-64772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.