lesniak Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Mam nadzieje, że się komuś przydadzą. Oto kilka przepisów na mydła z tłuszczy zwierzęcych domowym sposobem z 1945r. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Obecnie z tłuszczy zwierzęcych wykonuje się dodatek zbogacający paliwa do napędu silników spalinowych. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Czerwca 2009 No czyli mydło sie robi z czegoś innego ale nasze babcie widocznie nie miały samochodów :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Czysty smalec wieprzowy jest bazą wielu kremów i maści. Sam idealnie leczy skórę pięt i bardzo dobrze wchłaniany jest przez skórę. W necie jest publikowana karta charakterystyki wyrobu w standardzie unijnym. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Czerwca 2009 No to mamy kolejne zastosowanie smalcu jako kremu może ma ktoś przepis na takie kremy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam No to mamy kolejne zastosowanie smalcu jako kremu Sam smalec jest już kremem . Na noc zawsze można posmarować co nieco :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Czerwca 2009 A najleprzy skwarkowy :grin: i nato ogórek małosolny :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam A najleprzy skwarkowy i nato ogórek małosolny :grin: To się zgadza , do chlebka tak , ale do smażenia się nie nadaje bo skwareczki się zaraz przypalają i twardnieją . Ja z powodu tego że chleba nie jadam to smalec oddzielam od skwarek i wykorzystuję oddzielnie . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2652-ciekawostka-jak-zagospodarowa%C4%87-zb%C4%99dny-t%C5%82uszcz/#findComment-71144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.