miro Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Września 2009 Uwędzi się na pewno. Ale żeby się nie rozwarstwiał to potrzebuje temperatury. Pozdrawiam Możesz napisać jak Ty byś to wędził. Dzięki. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 25 Września 2009 Boczek bym wędził normalnie tak jak boczek wędzony. Przy rolowanym boczku musisz zastosować po wędzeniu pieczenie w wędzarni lub piekarniku lub parzenie No bo jak inaczej złączą się zrolowane warstwy boczku. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Września 2009 Dziękuje Dziadku. Jeśli pogoda dopisze będę wędził ze dwie trzy godziny a potem podpiekę w ok 80 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biascun Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Września 2009 Dopowiadam wywołany przez Bagno.Wędziłem i parzyłem boczek, ale nie był to ten smak.Teraz już 6-ty raz wędziłem(4 - 5 godzin w temperaturze 40 - 45 C) i dopiekałem boczek w wędzarce(60 - 80 minut) w temperaturze 85 - 95 C(czas zależny od grubości boczku). Podczas dopiekania boczek zawinięty w folię aluminiową(stroną z połyskiem do boczku) z małym luzem przy sznurku. Na dole ściśle zawinięty, aby soczek nie wyciekał.Peklowanie wg tabeli Dziadka. Smakowity. Cytuj My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.