Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Uwędzi się na pewno. Ale żeby się nie rozwarstwiał to potrzebuje temperatury. Pozdrawiam

Możesz napisać jak Ty byś to wędził.

Dzięki.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81943
Udostępnij na innych stronach

Boczek bym wędził normalnie tak jak boczek wędzony. Przy rolowanym boczku musisz zastosować po wędzeniu pieczenie w wędzarni lub piekarniku lub parzenie No bo jak inaczej złączą się zrolowane warstwy boczku. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81955
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje Dziadku.

 

Jeśli pogoda dopisze będę wędził ze dwie trzy godziny a potem podpiekę w ok 80 C.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81962
Udostępnij na innych stronach

Dopowiadam wywołany przez Bagno.

Wędziłem i parzyłem boczek, ale nie był to ten smak.

Teraz już 6-ty raz wędziłem(4 - 5 godzin w temperaturze 40 - 45 C) i dopiekałem boczek w wędzarce(60 - 80 minut) w temperaturze 85 - 95 C(czas zależny od grubości boczku). Podczas dopiekania boczek zawinięty w folię aluminiową(stroną z połyskiem do boczku) z małym luzem przy sznurku. Na dole ściśle zawinięty, aby soczek nie wyciekał.

Peklowanie wg tabeli Dziadka.

Smakowity.

My tak jak Indianie mamy swoje zwyczaje.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2717-boczek-rolowany-pieczony-wg-tinka/page/2/#findComment-81964
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.