jacstan Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Lipca 2009 WitamPróbowałem zrobić kiełbasę piwną, ale niestety skończyło się klapą, bo na przekroju kiełbasa nie zachęcała do jej zjedzenia...... Tłuszcz zabarwił się na pomarańczowo (miałem takie pomarańczowe punkty na przekroju)... Robiłem ją według przepisu na stronce, nadziałem w jelita białkowe, uwędziłem, uparzyłem a potem podsuszyłem i nic ciekawego nie wyszło;/ Gdzie popełniłem błąd??????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam. jacstan może masz możliwość wklejenia zdjęcia.Jak się widzi to jest łatwiej kombinować :rolleyes: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Lipca 2009 Wg którego przepisu robiłeś, bo na stronce są trzy? http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=348 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=67 http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=904 "Pomarańczowy" kolor tłuszczu dała Ci papryka. Trudno będzie Ci odpowiedzieć co zrobiłeś źle ponieważ napisałeś zbyt ogólnikowo. Daj zdjęcie przekroju lub dokładnie opisz co z kiełbasą jest nie tak jak być powinno. Pzdr. [ Dodano: Pon Lip 20, 2009 21:02 ] No i Gonzo mnie ubiegł. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacstan Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Lipca 2009 ok spróbuje jeszcze dzisiaj dodać zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacstan Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 21 Lipca 2009 Jak widać nie dość że jest pomarańczowa to jeszcze jest kiepsko związana!!! Co o tym sądzicie???? [ Dodano: Wto Lip 21, 2009 15:31 ] http://img12.imageshack.us/content.php?page=done&l=img12/7568/img3256z.jpg http://img18.imageshack.us/content.php?page=done&l=img18/582/img3257b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuczek Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Lipca 2009 Kolor ewidentnie od papryki. Jeśli Ci on przeszkadza następnym razem nie dodawaj papryki Tłuszcz miałeś przegrzany. Następnym razem tłuszcz przed mieleniem włóż do zamrażarki. Mięso w trakcie całej obróbki musisz mieć chłodne. Nie przekraczaj temperatury 8 stopni. W jakiej temperaturze, jak długo oraz czy w nie zbyt małym garnku parzyleś kiełbasę. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 21 Lipca 2009 Jak widać nie dość że jest pomarańczowa to jeszcze jest kiepsko związana!!! Co o tym sądzicie???? [ Dodano: Wto Lip 21, 2009 15:31 ] http://img12.imageshack.us/content.php?page=done&l=img12/7568/img3256z.jpg http://img18.imageshack.us/content.php?page=done&l=img18/582/img3257b.jpgPrzegrzany farsz. Wnuczek szybszy ;-) Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacstan Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Lipca 2009 A więc słabe związanie jest spowodowane przegrzaniem farszu???? nie dam za wygraną i muszę ją zrobić jeszcze raz!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Lipca 2009 słabe związanie jest spowodowane przegrzaniem farszu????Nie tylko. Generalnie brakiem kleju. Klej należy z mięsa wydobyć przez odpowiednie mieszanie składników oraz bardzo drobne, wielokrotne mielenie (najlepiej kutrowanie) komponentów kiełbasy zawierajacych tego kleju najwiecej (golonka, wołowina). Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2734-k%C5%82opoty-z-piwn%C4%85/#findComment-74315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.