mustang4422 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 http://img196.imageshack.us/img196/7505/e4db6bff28.jpg http://img175.imageshack.us/img175/6018/hpim0334.jpg http://img175.imageshack.us/img175/7930/652e4e162b.jpg http://img175.imageshack.us/img175/43/hpim0372.jpg http://img148.imageshack.us/img148/3420/obraz023d.jpg http://img38.imageshack.us/img38/3900/hpim0372o.jpg http://img16.imageshack.us/img16/6322/hpim0375c.jpg http://img24.imageshack.us/img24/1921/hpim0381p.jpg http://img24.imageshack.us/img24/2277/obraz003fck.jpg http://img24.imageshack.us/img24/9518/obraz020nvt.jpg http://img24.imageshack.us/img24/6604/obraz016ras.jpg http://img21.imageshack.us/img21/4583/obraz031xjp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Super! :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 I mnie się podoba :!: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To lubię :!: Proste i pewnie funkcjonalne. :shock: Gratulacje :!: :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mustang4422 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witammały opisik co i jakwszystko powstawało około miesiąca z uwagi na przekropne lato pomysł faktycznie miał byc prosty i funkcjonalny a ze nabyłem w posiadanie wkład starego pieca kaflowego skróciło to czas budowy i nie trzeba było budować paleniska i popielnika od podstaw wkład jest fabrycznie wyłozony cegłą szamotową w środku bardzo dobrze sie w nim pali jest spora mozliwość regulacji ciągu to czego nie widać na zdjeciach to szyber w kominie który wykonałem na wypadek zbyt duzego ciagu i tak profilaktycznie ( podrzuce fotki )całość jesli chodzi o cegłe to ok 200szt kilka worków cementu troche piasku i profili stalowych razem z wędzarnią powstała równiez altanka w planach jest podciągniecie elektryki i założenie oświetlenia całość wygląda całkiem dobrze pierwsze wędzenie juz sie odbyło i musze powiedzieć ze spełnia pokładane w niej oczekiwanina Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 nabyłem w posiadanie wkład starego pieca kaflowego Fajny pomysł z tym piecem. Jaka temp jest możliwa do uzyskania podczas wędzenia. Czy możesz wędzić na zimno? Pokaż jak wyszły wędzonki. Pozdrawiam Robert Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Bardzo pomysłowe rozwiazanie, ładna i zwarta budowla godna polecenia dla nowych potencjalnych zadymiaczy, obawiam sie tylko czy utrzymasz niska temperature wędzenia np 30-50 oC - gratulacje :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Bardzo ładna. Tylko zaraz odezwą się przeciwnicy stawiania obelisków murowanych na korzyść blaszanych. Podaj wymiary i jakieś szczegóły budowy i jak się w niej wędzi. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Bardzo ładna wędzarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Podaj wymiary... Wystarczy policzyć cegły. Cegła ma 24x12x6 cm plus 1 cm na zaprawę i już mamy wymiary. Czekamy na foty wyrobów. Co do budowli to ładne to i pożyteczne, czyli 2 w 1. Bardzo mi się podoba. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Wystarczy policzyć cegły. Cegła ma 24x12x6 cm plus 1 cm na zaprawę i już mamy wymiary. Zapierniczam od rana przy swojej i ze zmęczenia nawet nie pomyślałem. Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2843-moja-przygoda-z-w%C4%99dzarni%C4%85/#findComment-77854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.