Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie głównej jest przepis na "salceson czarny Szczepana".Jeśli dobrze zrozumiałem to jest on wykonany z mięsa niepeklowanego.Jeśli się mylę to proszę mnie oświecić bo w sobotę chcę go wykonać.Pozdrawiam

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2847-salceson-czarny/
Udostępnij na innych stronach

Zapewne już wykonałeś salceson ale do wykonania czarnego salcesonu , mięska - podrobów nie musisz peklować . Przynajmniej ja tak robię .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2847-salceson-czarny/#findComment-78094
Udostępnij na innych stronach

Od czasu uśmiercenia wieprzka do pierwszej konsumpcji mija 12 godzin (pierwsza wątróbka zaraz po :wink: ) i wszystkie podroby są gotowane w jednym wielkim garze, i kaszanki ,salcesony i inne pasztetowe mają tylko tyle czasu.

Ja na takich ludzi mówię , że to są artyści.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2847-salceson-czarny/#findComment-78222
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.