Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

ORGANIZACYJNE

 

Z uwagi na zgłoszenia co do godziny rozpoczęcia szkolenia

(większość uczestników jest z Pomorza i mają dość długą drogę przed sobą)

 

rozpoczęcie szkolenia odbędzie się o godz. 16.00

 

W razie problemów na drogach, proszę o informacje na mój telefon 691 597 792

 

Dziękuję.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-87229
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam serdecznie ...

Nie wiem czy to nie przez pomyłkę ale przed dwoma dniami znalazłem się na liście uczestników kursu , byłem do tej pory na rezerwie , muszę przyznać , że mam już plany na ten weekend i nie wiem czy dam radę odkręcić je gdybym rzeczywiście wpadł na czyjeś miejsce , ale proszę o wyjaśnienie

pozdrawiam motyl

życie jednak nie jest bajką......
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-87507
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie ...

Nie wiem czy to nie przez pomyłkę ale przed dwoma dniami znalazłem się na liście uczestników kursu , byłem do tej pory na rezerwie , muszę przyznać , że mam już plany na ten weekend i nie wiem czy dam radę odkręcić je gdybym rzeczywiście wpadł na czyjeś miejsce , ale proszę o wyjaśnienie

pozdrawiam motyl

Witam. Dwa dni temu jeden z uczestników, z powodu choroby musiał zrezygnować z uczestnictwa. Jako pierwszy na liście rezerwowej zająłeś jego miejsce. Jeśli termin nie odpowiada Tobie, to nie widzę przeszkód aby wpisać Cię na inny. Podaj proszę na moje PW numer telefonu kontaktowego lub napisz tu w jakim terminie Tobie najbardziej odpowiada być na szkoleniu.

 

[ Dodano: Czw Lis 12, 2009 09:47 ]

To o której można być, żeby gospodarze nie pogonili :grin:

Można być od samego rana. Gospodarz jest na miejscu i herbatą ugości. Zakwaterowanie będzie możliwe w momencie uszykowania pokoi. Jeśli już będą gotowe to nawet od rana można się zakwaterować.
Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-87514
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim którzy jutro zaczynają kurs życzę , aby szczęśliwie dotarli do Zrębic , owocnej nauki oraz udanej zabawy.

Czekamy na bezpośrednie informacje z pola boju :grin:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-87566
Udostępnij na innych stronach

Wszystkim którzy jutro zaczynają kurs życzę , aby szczęśliwie dotarli do Zrębic , owocnej nauki oraz udanej zabawy.

Czekamy na bezpośrednie informacje z pola boju

Racja,racja.moja ekipa do nauki, wyruszyła o godz 6.00.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-87708
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie

 

Melduje szczęśliwy powrót w domowe pielesze.

 

Jeszcze raz WIELKIE PODZIĘKOWANIA za niesamowicie miłe i efektywne chwile spędzone na kursie: dla gospodarzy - zwłaszcza dla p. Stanisława oraz dla kadry profesorskiej : Andrzeja Bagno i Pawła "Papli".

 

Pozdrawiam "Czuj Dym"

Aron 2

Quot Capita, Tot Sensus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88029
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie

 

Melduje szczęśliwy powrót w domowe pielesze.

 

 

ja rowniez sie melduje...

 

foty z SDM VIII :)

 

http://picasaweb.google.com/trobakowski/SDM1315XI2009#

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88051
Udostępnij na innych stronach

Zdjęcia genialne!!!! Wyroby....no cóż,pachną zza monitora. Mój kursant jeszcze w drodze.

Twoj kursant przykladal sie baaaardzo do robienia parowek ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88092
Udostępnij na innych stronach

No są!! Dotarli szczęśliwi,objedzeni i zmęczeni.Ekipa z zachodniopomorskiego melduje powrót do rzeczywistości :grin:

Achów i ochów nie ma końca.

Moj kursant, zapewnie odsapnie i coś napisze.

Ja baaaaaaaaaardzo dziekuję w imieniu "dziedzica" za te przesmaczne parówki.Wszystko z paczki przepyszne i do rana zniknie.

A i dyplom jaki???? Hmmmm,w ramce w kuchni, na miejscu honorowym zawiśnie.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88099
Udostępnij na innych stronach

No są!! Dotarli szczęśliwi,objedzeni i zmęczeni.Ekipa z zachodniopomorskiego

melduje powrót do rzeczywistości :grin:

no to chyba nie bedzie takie łatwe, najpierw aklimatyzacja, trzeba poczekac az stezenie srodkow wspomagajacych we krwi nieco opadnie, i przetrawi sie wszystko co zostało zjedzone, wyżerka pierwsza klasa, jak we szlacheckim dworze ;)

 

Achów i ochów nie ma końca.

Moj kursant, zapewnie odsapnie i coś napisze.

niech odsapuje... zapracował na odpoczynek

 

Ja baaaaaaaaaardzo dziekuję w imieniu "dziedzica" za te przesmaczne parówki.Wszystko z paczki przepyszne i do rana zniknie.

wytezona praca zespołowa , wszyscy sie przejeli podniebieniem "dziecka" :) i sie ze zdwojonym wysiłkiem przykładali do parówek

 

A i dyplom jaki???? Hmmmm,w ramce w kuchni, na miejscu honorowym zawiśnie.

obowiązkowo, w ramki i na ściane :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88100
Udostępnij na innych stronach

Gdynianie również dotarli w zaplanowanym terminie do domków. Jeszcze raz wielkie podziękowania dla gospodarzy, Bagno oraz Papli. Było superrrrr.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88132
Udostępnij na innych stronach

Meldujemy się cali i zdrowi, sami wiecie, że po podróży z Władzią dopiero teraz jestem w stanie napisać coś sensownego. Wielkie dzięki dla Twórców, organizatorów, wykładowców i wszystkich którzy się do powstania Naszej Szkoły przyczynili ( jako jej absolwent mogę przecie tak pisać ). Pozdrowienia i wielki "szacun" z zachodniopomorskiego
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88202
Udostępnij na innych stronach

To i ja dziękuję wszystkim za mile spędzone chwile a organizatorom za skuteczne krzewienie myśli wędzarniczej. Zachodzę tylko w głowę gdzie się podział czosnek z kaszanki. Chyba ktoś wyżarł :grin: :grin: :grin:

 

ps. Krakowska za...je..fajna :tongue:

Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88258
Udostępnij na innych stronach

Witam :rolleyes:

Nie wiem czy nie zdradzam tajemnic. ale niech tam....

 

Kaszaneczka była w trzech wersjach: zwykła, zwana też normalną, z mielonym kminkiem oraz z czosnkiem na styl zachodniopomorski. Mnie czosnkowa bardzo odpowiadała. :wink:

Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88379
Udostępnij na innych stronach

Kaszaneczka z czosnkiem na styl zachodniopomorski. Mnie czosnkowa bardzo odpowiadała. :wink:

Może i mnie by odpowiadała :lol: bo czosnek uwielbiam.

Ile dodać kolego ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88382
Udostępnij na innych stronach

:grin:

Czosnek ordynowany był co najmniej dwukrotnie. Co do ilości to powiem szczerze: kroiliśmy we dwóch to nie wiem w końcu ile weszło :grin: :grin: Tu raczej prosta organoleptyka bo i zabieg smakowy nieco ryzykowany - nie każdy lubi :wink:

Jak mi wpadnie do głowy jakiś fajny tekst to go zamieszczę.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88385
Udostępnij na innych stronach

na około 10 kg wsadu - 26 g świeżego czosnku polskiego, małe główki, fioletowe zabarwienie, czosnek siekany drobno. Ja bym dał więcej :-) skoro ma być wyczuwalny. Po parzeniu aromat wyciągnęła woda.

 

Co do kminku na 10 kg wsadu, dane było 12 g mielonego (był bardzo zwietrzały), jeśli mielimy ziarna, maksymalnie 3-4 g, aromat kminku podbija znacząco wyczuwalność pieprzu.

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88387
Udostępnij na innych stronach

Kempesiku drogi,u nas kaszaneczki tylko z czosnkiem-są przepyszne.I tak jak mowi dobroduszny,to kwestia smaku,zalezy jaki czosnek i kto jaką lubi.

Pozdrawiam

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88427
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie.

 

Kol. dobroduszny coś strasznie się postarzałeś - na kursie rocznik '80-ty- a na forum '69... Czyżby wiedza dodała latek..? :rolleyes:

 

Pozdro.

Quot Capita, Tot Sensus
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88438
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie.

 

Kol. dobroduszny coś strasznie się postarzałeś - na kursie rocznik '80-ty- a na forum '69... Czyżby wiedza dodała latek..? :rolleyes:

 

Pozdro.

Mysle ze naleweczka odjęła :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2887-viii-13-14-15-listopada_formularz-zg%C5%82oszeniowy/page/2/#findComment-88460
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.