Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Abratku, najdłużej miałem w zamrażarce 8 miesięcy.

Jeżeli chodzi o działanie to ma takie same jak Aktimel czy coś podobnego.

Na pewno wspomaga florę bakteryjną jelit. Znane mi osoby nie biorą espumisanu a szklankę kefiru. Z Tybetem ma tyle samo co śledź po japońsku z Japonią. Za 1 litr kefiru płacę 2zł i wiem z czego go mam. Można kupić kefir i w sklepie a ja sam robię, nie wiele pracy a efekt dobry. A sugestia ma większą siłę niż najlepsze lekarstwa!

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2907-grzybek-kefirowy-tybeta%C5%84skim-zwany/page/4/#findComment-270741
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Arku, a dlaczego codziennie się myjesz? :tongue: owszem raz czy dwa wydawać się będzie że kefir szybciej się zrobi ale potem możesz uśmiercić grzybka bo go ukwasisz....

 

sceptykom polecam lekturę dotyczącą pochodzenia zarówno grzybka jak i alg morskich z którego robimy wodę do picia i inne specyfiki oraz grzyba herbacianego (kombucha) - ten ostatni np na forum dotyczącym chorobie łuszczycy pokazał swoją siłę w leczeniu .....

 

kefir z grzybka (jak i wspomniane dwa pozostałe "organizmy") zawiera drożdże których zdaje się nie ma kefir "fabryczny" :rolleyes:

drożdże potrafią działać cuda w organizmie człowieka.... sam kiedyś doświadczyłem kuracji drożdżowej (którą zalecił mi chirurg wojskowy)gdy miałem trudnogojące się rany i problemy z trądzikiem

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2907-grzybek-kefirowy-tybeta%C5%84skim-zwany/page/4/#findComment-270749
Udostępnij na innych stronach

arkawroc, tylko przestrzegaj zaleceń - ja niestety przedłużyłem fermentację i odbywało się to z dostępem światła :blush: w efekcie od razu otrzymałem ocet :blush:

ale rozrasta się niesamowicie :lol:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2907-grzybek-kefirowy-tybeta%C5%84skim-zwany/page/4/#findComment-270758
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.