wosiu Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Października 2009 Czosnek Granulowany ile dać czosnku granulowanego żeby go było tyle samo w smaku co świeżego???Proszę o pomoc bo jestem w trakcie robienia kiełbachy i zapomniałem kupić świeży ale niestety nie mam możliwości podjechania na targ i zakupienia go więc muszę się posiłkować granulowanym.I jeaszcze jedno czy granulowany rozpuścić w wodzie?Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Października 2009 chyba z 10 % więcej tak na logike - przynajmniej ja bym tak zrobił bo nie jest tak intensywny Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/#findComment-84574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Października 2009 Wielokrotnie na forum było, że przyprawy świeże dodajemy w trzykrotnie większej ilości, niż przyprawy suszone.Inną sprawą jest "moc" chińskiego czosnku dostępnego w handlu, który jest dużo mniej aromatyczny od rodzimego. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/#findComment-84576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Października 2009 Znalazłem w recepturze pasztetowej 1 kg czosnku świeżego lub 0,33 kg czosnku suszonego z tego wynika że to 1/3 w stosunku do świeżego . Z tej samej receptury 1 kg cebuli świeżej lub 0,15 kg suszonej .Z tego wynika że ta trzecia część nie wszędzie się zgadza. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/#findComment-84578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Października 2009 To zależy od producenta czosnku suszonego, bo w nie których torebkach pieron wie co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/#findComment-84579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 17 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Października 2009 ok dzięki właśnie zaczynam mieszać kiełbachy wędzonki już w wędzarni za około 2 godziny wyjmuję, narazie ładnie idzie żeby nie zapeszyć :tongue: Pzdr.Wosiu Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3090-czosnek/#findComment-84580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.