Maxell Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Października 2009 Myślę, iż ta tabelka sporo Państwu wyjaśni i odpowie na wiele pytań dotyczących temperatur obróbki mięsa: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Października 2009 Z tabeli jasno wynika, dlaczego np. wedzenie zimne prowadzi sie w temperaturach nie przekraczających 30 st.C.Ciekawy jest także temperaturowy punkt twardnienia mięsa, co powinno być przydatne dla obsługujacych szynkowary, a także skarżących sie na twarde kiełbasy. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaa1162 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Marca 2011 dzień dobry wszystkim,mam pytanie odnośnie wyżej zamieszczonej tabelki dotyczacej najważniejszych przemian w mięsie podczas stopniowego ogrzewania, w jakiej literaturze można ową tabelkę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Marca 2011 Technologia mięsa- Wincenty Pezacki str. 277 WNT 1981. Możliwe, że inne podręczniki akademickie zawierają tabelkę. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 12 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 12 Marca 2011 Tak jak napisał Andrzej. :wink: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaa1162 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Marca 2011 dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.