kaszubka33 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Będąc brzdącem sam robiłem czekoladęDobra była , tylko czasem był problem z kupieniem mleka w proszku . Podaj Tim przepis to sobie przypomnę ten smak. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-193468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zbój Madej,kaszubka33, przepis wstawiłem tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8322 Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-193572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zbój Madej,kaszubka33, przepis wstawiłemDzięki tim dzięki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-193583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Dla tomaj'a Piątkowy "spadający" biszkopt Haluśkowy tomaj, poważyłem produkty na formę fi 26cm, daj co do grama i będzie oki :grin: Waga produktów na tortownicę fi 26cm: 5 jajek – 33-35 dag 1 szkl. mąki - 14 dag 1 szkl. cukru - 19 dag 2 łyżki mąki ziem. - 5 dag 2 łyżeczki proszku do piecz. - 5.5 g Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać. Musi być dobrze ubite i dodajesz żółtka, po chwili ubijania dodać obie mąki i proszek ( przesiane). Wtedy delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec w 180st.C przez około 30-35min. Może jeszcze komu się przyda Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Może jeszcze komu się przyda Pewnie że się przyda , dzięki Zbójniku Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zbój Madej, Serdeczne dzięki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Qrcze :blush: :blush: zapomniałem najważniejsze napisać, tak mi Haluśka napisała i ja tak robię Biszkopt ten zawsze wychodzi. Ale jest jeden patent, czyli upieczony biszkopt zaraz po wyjęciu rzucasz z wysokości 50 cm o podłogę. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Wojtku,biszkopt pierwsza klasa.A co będzie dodatkiem do niego ? Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 30 Stycznia 2012 A co będzie dodatkiem do niego ?Moja siostra robiła w Sobotę z niego taki prosty torcik, ale jak przyjechałem z pracy to tylko kawałek dla mnie został to i fotki nie chciało się robić, ale smaczny był :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-199957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf 325 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 21 Marca 2012 Przyanacie ze wyglądają bardzo malowniczo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-208554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 21 Marca 2012 Przyanacie ze wyglądają bardzo malowniczo. Pozdrawiam.Nie przyanamy, bo nie widziaamy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-208555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Machnąłem dziś biszkopt Haluśkowy I ciasteczko, którego już daaaawno nie robiłem "Szarlotka Kasi z Bielska" :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-213158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zbóju Madeju, Biszkopt jako baza czy tak tylko :question: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-213161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Biszkopt jako baza czy tak tylko :question:Jako baza, daję siostrzenicy i czymś tam będzie przekładać Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-213167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 25 Maja 2012 Tak dla przypomnienia, ze warto ten biszkopcik, oczywiście Haluśkowy, upiec Taki ładny, aż szkoda rzucać Kilka minut po rzucie obręcz zdjęta. 1.5 godzinki po rzuceniu Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-219700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 25 Maja 2012 Taki ładny, aż szkoda rzucać Słuszna racja , nic tylko patrzeć , patrzeć i podziwiać . :clap: :clap: :clap: Zbójniku Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-219730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 25 Maja 2012 Faktycznie,wygląda bardzo profesjonalnie :clap: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-219752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 25 Maja 2012 Zbójaszku czy ten biszkopt zawsze musi Ci wyjść taki '' mistrzowski''Jak nie jak tak Przecież nauki pobierał u naszej mistrzyni :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-219761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 26 Maja 2012 wygląda bardzo profesjonalnie :clap:Zbójaszku czy ten biszkopt zawsze musi Ci wyjść taki '' mistrzowski'' :question: :grin: :tongue: :blush: :blush: :blush: Przecież nauki pobierał u naszej mistrzyni :wink:Dobrze prawisz młodszy oj dobrze :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-219775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 18 Lipca 2012 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=270128#270128 W ciągu ostatnich kilku dni zrobiłem dwa razy, szczerze polecam. Cukier zwykły zastąpiłem pudrem, jest oki. Miksuję z pudrem jakąś minutkę może dwie, nie więcej. Przepis jest na tortownicę 26 cm. jest wypełniona po brzegi. Następną razą chyba, ale to chyba dam 100 g mniej sera z Biedronki. Konsystencja tego sernika jest oki, ale dla mnie mogła by być bardziej zwarta, ale ogólnie mi to nie przeszkadza Przy pierwszym podejściu masę serową szybko wlałem do formy i kilka ciastek wypłynęło, drugim razem tortownicę z ciastkami dałem do lodówki i zająłem się serem, zanim zrobiłem galaretkę i wsio wymieszałem forma była zimna, ale dla pewności masę wlewałem po łyżce, leciało na łyżkę, a złyżki na ciastka, nic nie wypłynęło. Polecam :thumbsup: :thumbsup: Pierwsze podejście. Drugie podejście. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-228277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 18 Lipca 2012 No, no, będzie miał kto na zlocie zastępować Mistrza Abratka. :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-228280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuRu Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 18 Lipca 2012 Ojojoj, ja takie chcę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-228286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 26 Lipca 2012 Przepis kiedyś :rolleyes: tam znalazłem w necie. Sernik z brzoskwiniami i czekoladową polewą Masa serowa: 50 dag tłustego białego sera 3-krotnie mielonego 10 dag margaryny 5 jajek 20 dag cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w zalewie 1 torebka budyniu waniliowego (bez cukru) - 64g 1 torebka cukru waniliowego olejek cytrynowy Polewa: 7 łyżeczek wody 7 łyżeczek cukru 1/4 kostki masła 2 łyżki kakao Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy na krem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nadal ucierając, dodajemy na zmianę po jednym żółtku i łyżce sera białego oraz proszek budyniowy. Do smaku dodajemy parę kropel olejku cytrynowego. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie łączymy delikatnie z masą serową. Na koniec dodajemy brzoskwinie i ponownie mieszamy. Tortownicę o średnicy 22-24 cm smarujemy margaryną, wysypujemy bułką tartą i wykładamy masę serową. Sernik pieczemy 45-60 minut (ja piekłam 60 minut) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawiamy w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, aż całkiem wystygnie. Przygotowujemy polewę: Wodę zagotowujemy z cukrem. Zmniejszamy ogień i dodajemy masło oraz kakao. Cały czas mieszając doprowadzamy do zagotowania - masa ma tylko "pyknąć". Lekko ostudzoną polewę rozprowadzamy na serniku, który następnie wkładamy do lodówki, żeby polewa zastygła. Po wyłączeniu piekarnika, po dwugodzinnym studzeniu i z polewą, przekrój jutro lub w Sobotę. Bardzo sporadycznie dokonuję zmian w przepisie, wg którego robię coś pierwszy raz. Zmieniłem: zamiast cukru waniliowego dałem dwie i ciut łyżki ekstraktu waniliowego własnej roboty, budyniu dałem 70 g(dwie paczki po 35 g) żółtek zamiast 5 to dałem 8, miałem trzy jajka z dwoma żółtkami w każdym. Reszta bez zmian. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-229668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 26 Lipca 2012 Bardzo sporadycznie dokonuję zmian w przepisie, wg którego robię coś pierwszy raz. Zmieniłem: zamiast cukru waniliowego dałem dwie i ciut łyżki ekstraktu waniliowego własnej roboty, budyniu dałem 70 g(dwie paczki po 35 g) żółtek zamiast 5 to dałem 8, miałem trzy jajka z dwoma żółtkami w każdym.Reszty i tak nikt nie zauważy :lol: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-229692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zapomniałem wczoraj napisać, że ser mieliłem tylko dwa razy, a nie trzy jak w przepisie stoi Ser jest puszysto/kruchy, a nie zbity. Prosty przepisik na polewę smakowo mnie zaskoczył. Mi smakuje bardzo, będę jeszcze go piekł na pewno :thumbsup: :thumbsup: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/13/#findComment-229818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.