Skocz do zawartości

tim

Użytkownicy
  • Postów

    764
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Mroczeń,k.Kępna

Ostatnie wizyty

456 wyświetleń profilu

Osiągnięcia tim

Wytrawny

Wytrawny (11/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A używałeś do skubania żelazka? Jak masz taką gęś co po wybiciu ma 4,5 kg to mięska na kiełbasę masz 1,5 kg a reszta to na zupy lub na pasztet , sadełko do wytopienia a skóra i kości dla czworonoga
  2. Z rysunku wynika że wylot dymu z paleniska masz na dole a to źle bo powinien być na samej górze paleniska.Jeżeli nie chcesz robić wysokiego paleniska to zrób niskie a między palenisko a grilla wkomponuj jakąś "półkę" na pewno będzie pomocna, i wówczas uzyskasz zadowalającą cie wysokość.
  3. Ja mam w palenisku szamot, ale cegła wokół paleniska jest pełna a nie "kratówka" dodatkowo mam dość dużą komorę paleniska i jak do tej pory nic nie pękło. Dodatkowo szamot nie styka się z cegłą klinkierową paleniska poza wejściem przy drzwiczkach.
  4. Robię takie piersi z indyków własnego chowu i jadam na surowo gdyż parzone nie podchodzą. jeżeli chcesz wędzić to proponuję nie przekraczać temp. 45* gdyż przy większej może wokół wędzonki zrobić się otoczka, ale i tak jest dobra i przykład /topic/4293-grillo-wedzarnia-tima/?p=128646 a tutaj masz troszkę o piersi indyczej /topic/4295-piers-indyka/
  5. tim

    Komunia w domu

    @thorr, Wszystkie przepisy godne uwagi u mnie również komunia miała być w Maju tego roku, tylko że wszystko jest poprzestawiane i dzieciaki które powinny przystąpić w tym roku idą dopiero w przyszłym.
  6. W poprzednim temacie masz odpowiedź
  7. Podczas uboju indyków trafiały mi się podobne zmiany(siniaki i porozrywana tkanka) tylko że one były na skrzydłach i piersi jak ptaszysko nie było zbytnio skrępowane i chciało odfrunąć. tylko że zmiany były na zewnątrz a nie w środku.
  8. Jeżeli masz już upieczoną górę chleba i nie chcesz aby się bardziej podpiekła, a chcesz przetrzymać chlebek dłużej w piekarniku to na jego górę połóż papier śniadaniowy, wówczas spód się dopiecze a góra nie będzie zbytnio spalona. W ciemnych foremkach spód lepiej sie dopieka.
  9. tim

    Porada motoryzacyjna

    Podobne objawy miałem w poprzednim aucie mianowicie Lanosie całym sprawca skaczących obrotów był silnik krokowy. Byłem w serwisie na kompie, poklikali i za jakiś czas powtórzyło się, następnym razem że to wina styków i wszystkie kostki czyścili również na długo nie pomogło. Jak następnym razem objawy się powtórzyły to pogadałem z miejscowym znachorem i on doradził założyć dodatkowy kabel masowy od akumulatora do silnika i wycziścić krokowca, więc kupiłem taki od malucha i zamontowałem jeździłem tak przez rok i nic się nie powtórzyło, dalej to już nie wiem bo go sprzedałem
  10. Ja w swojej mam deski z drzewa iglastego
  11. kompot to my gotujemy ale soku bądż syropu to jeszcze nie robiłem. Co do kompotu to tylko wspomniany rabarbar,woda i cukier do smaku kompocik jest zarąbisty lekko kwaskowy. Hm.... goździk to do kompotu z dyni
  12. Ja w swojej mam wyłożone drewnem i zastosowałem szczelinę dylatacyjną powietrzną o grubości ok.1-1.5cm. drzwiczki wykonane z drewna podwójne również ze szczeliną. Desek wewnątrz wędzarni niczym nie impregnowałem natomiast drzwi od zewnątrz tak aby miały ładny wygląd i pasowały do altanki i stołu
  13. i tutaj się mylisz kolego bo kanały były w "modzie" tak jak szamot tylko że wiele się zmienia i może dlatego że wiemy więcej
  14. tim

    Konkurs - Wybieramy imię

    paolodoro, nie przejmuj się ja czekam już od roku i......nic
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.