Zbój Madej Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 30 Października 2010 I po pieczeniu, niestety nie wychodzi mi wierzchnia część ciasta, rwie się :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-129897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 30 Października 2010 I po pieczeniu, niestety nie wychodzi mi wierzchnia część ciasta, rwie się Zbóju aby uniknąć rwania się ciasta musisz nawinąć delikatnie to ciasto na wałek . Wtedy bardzo ładnie się przenosi . Rozumiesz?? :grin: Ja również upiekłam to ciacho :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-129898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 31 Października 2010 Rozumiesz?? :grin:Rozumiem :grin: , ja też na wałku próbowałem przenieść, ale i tak się rwało, nawet cukier zwykły zastąpiłem pudrem żeby ciasto było gęściejsze, chyba jednak mąki trzeba ciut więcej i będzie oki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-129973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zbój Madej, jeżeli ten kawałek co na zdjęciu to faktycznie kawałek Ci został :lol: :lol: :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-130955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Listopada 2010 To jest czwarty Haluśkowy jabłecznik w ciągu miesiąca, Niezmiernie mi miło Zbójaszku że to ciacho ma aż takie powodzenie. Ale widzę że tak aby, aby się załapałeś :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-130956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Listopada 2010 tia , ja też bym tak powiedział :lol: znaczy napisał Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-130957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 13 Listopada 2010 Napoleonka Składniki: 2 ciasta francuskie zrolowane 1l mleka 5łyżek cukru białego 1łyżka cukru waniliowego 15dkg mąki pszennej 3żółtka cukier puder(do posypania) Przygotowanie: Upiec 2 ciasta francuskie na dużej blasze( 3minuty w temp. 220st. z termoobiegiem, następnie ok. 8 minut bez termoobiegu). 3/4litra mleka zagotować. W osobnej misce utrzeć cukier, cukier waniliowy i 3 żółtka. Dodać mąkę, a następnie wymieszać z 1/4l. mleka. Kiedy mleko się zagotuje dodać przygotowaną masę i gotować, energicznie mieszając. Wylać gorący budyń na jedno ciasto, nakryć drugim i posypać cukrem pudrem. 5 łyżek cukru zastąpiłem 5-ma łyżkami cukru pudru(lubię sobie ułatwiać) :lol: Ciasto francuskie z mięsnym farszem Skłądniki: gotowe ciasto francuskie 300g mielonego mięsa (wołowo-wieprzowe lub z uda indyka) 1/2 pomidorów w puszce (lub przecier pomidorowy) 1-2 cebule 2 ząbki czosnku brokuły (kilka różyczek) 2-3 średnie pieczarki 1 całe jajko 1 żółtko olej lub oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Cebulkę i czosnek kroimy w drobną kostkę przesmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor, solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy mięso mielone mieszamy i smażymy razem kilka minut. Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy pomidory z puszki lub 2-3 łyżeczki przecieru. Brokuły i pieczarki kroimy w kosteczkę dodajemy do całości. Pieczarki można wcześniej przesmażyć wedle uznania. Wszystko razem smażymy około 10 min. doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Po przestygnięciu do mięsnej masy dodajemy całe jajko i mieszamy dokładnie. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia wykładamy mięso na całą długość ciasta i zawijamy w rulon. Na koniec wierzch ciasta smarujemy żółtkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 25-35 minut. Kupiłem kawałek uda indyczego 0.5 kg, po zdjęciu skóry mięso ważyło jakieś 0.45 kg i taką ilość dałem zamiast 0.3 kg jak w przepisie i nie dałem brokułów bo nie miałem, żadna strata. :devil: :devil: a teraz coś czego nie lubię i nigdy nie polubię, czyli oczekiwanie jak wszystko wystygnie :lol: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 13 Listopada 2010 :devil: :twisted: a teraz coś czego nie lubię i nigdy nie polubię, czyli oczekiwanie jak wszystko wystygnie :lol: No to czekamy na degustację :grin: Zbójaszku ale wymiatasz , mało Ci Napoleonki to jeszcze roladka z mięsem :wink: :thumbsup: :clap: I znowu się dzisiaj '' nadreptałeś'' :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 13 Listopada 2010 mało Ci Napoleonki to jeszcze roladka z mięsem :wink: :thumbsup: :clap:Pierwszy raz "coś" robiłem z ciastem francuskim, więc jedno zrobiłem na słodko, a drugie mięsne, znaczy się raz a dobrze :lol: I znowu się dzisiaj '' nadreptałeś'' :grin:No trochę się nadreptałem :smile: ale dzisiejsze wypieki są dość proste w wykonaniu :grin: [ Dodano: Sob 13 Lis, 2010 17:17 ] :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Napoleonka bardzo dobra, ale tak ciuteńkę przesadziłem z posypaniem pudrem :lol: Ciasto z farszem mięsnym bardzo dobre, ale jeden taki rulonik :rolleyes: to mało na rodzinę, trzeba robić dwa :grin: Obydwa wyroby POLECAM Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 13 Listopada 2010 To ciasto francuskie z mięsem brzmi tak zachęcająca, że na pewno je kiedyś wypróbuję. Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 13 Listopada 2010 3/4litra mleka zagotować. W osobnej misce utrzeć cukier, cukier waniliowy i 3 żółtka. Dodać mąkę, a następnie wymieszać z 1/4l. mleka. Kiedy mleko się zagotuje dodać przygotowaną masę i gotować, energicznie mieszając.chwała Ci Zbóju że nie idziesz na łatwiznę (czytaj masa z torebki...) jedną tylko mam malutką uwagę - sądzę że niepotrzebnie zrezygnowano w przepisie z całego jaja na rzecz samego zółtka :rolleyes: a... i jeszcze mała uwaga techniczna :lol: - blat ciasta bezpośrednio przed pieczeniem należy bardzo gęsto nakłuć.... w praktyce te nakłucia są co 1-2 cm (w cukierni używa się wałka kolczastego lub znacznika)- pozwala to na odprowadzenie pary wodnej z ciasta a tym samym łądny wygląd blatu Madlinka - ciasto francuskie jest bardzo "wdzięczne" do wszelakich wyrobów Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 13 Listopada 2010 że na pewno je kiedyś wypróbuję.Naprawdę warto, możesz zrobić dwa :rolleyes: jedno z indykiem, a drugie z wieprzowiną jedną tylko mam malutką uwagę - sądzę że niepotrzebnie zrezygnowano w przepisie z całego jaja na rzecz samego zółtka :rolleyes: Tzn jedno jajo za trzy żółtka, czy jedno jajo za jedno żółtko? a... i jeszcze mała uwaga techniczna :lol: - blat ciasta bezpośrednio przed pieczeniem należy bardzo gęsto nakłuć.... w praktyce te nakłucia są co 1-2 cm (w cukierni używa się wałka kolczastego lub znacznika)- pozwala to na odprowadzenie pary wodnej z ciasta a tym samym łądny wygląd blatuAaaaaa to dlatego mi spuchło jak się piekło :lol: nie pomyślałem o tym, a nawet do głowy mi nie przyszło, że takie "dziurkowanie" można wykonać. Dzięki :smile: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 13 Listopada 2010 Napoleonka bardzo dobra, ale tak ciuteńkę przesadziłem z posypaniem pudrem :lol: Smaczne Zbójaszku prawda?? :thumbsup: Jak ja bym upiekła Napoleonkę na pewno został byś zaproszony na degustację :blush: :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 13 Listopada 2010 Smaczne Zbójaszku prawda?? :thumbsup:Bardzo prawda :lol: Jak ja bym upiekła Napoleonkę na pewno został byś zaproszony na degustację :blush: :grin:Byśmy pojedli, popili... kawę do tej Napoleonki, a i z kolegą dyżurnym bym sobie ponawijał :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia50 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Listopada 2010 Roladka niczego sobie :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-131959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 19 Listopada 2010 a... i jeszcze mała uwaga techniczna :lol: - blat ciasta bezpośrednio przed pieczeniem należy bardzo gęsto nakłuć.... w praktyce te nakłucia są co 1-2 cmNakłułem bardzo gęsto, ciasto i tak się podniosło, ale za to niewiele i równo, więc nakłucia pomogły :grin: Tym razem zrobiłem dwie wersje, jedna z udem indyczym, a druga z piersi kurczaka i piekłem nie w 180st.C, a w 175st.C. Mięsa nie dawałem tak dużo jak ostatnio tylko tyle ile w przepisie Na fotce na pierwszym planie z udem indyka, na drugim planie pierś kurczaka. Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 19 Listopada 2010 " Co ja tutaj robię ?'' Zbójaszku ale wymiatsz :grin: , zastanawiam się czym Nas jeszcze zaskoczysz. Na VI zlocie widzę Cię również w kąciku cukierniczym. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 19 Listopada 2010 Przedtem zapomniałem napisać, że zmniejszyłem ilość cukru, było 5 łyżek, ale nie były takie czubiaste jak poprzednio. Placki z ciasta fr. piekłem nie w 220st tak jak pisze na opakowaniu tylko w 210st.C i nie na czas tylko do uzyskania hmmm... fajnego koloru (ok 12 min.) I jestem happy :lol: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: zastanawiam się czym Nas jeszcze zaskoczysz.W planach są rurki z kremem(sprzęt zakupiony) i "Biszkopt abratka" Na VI zlocie widzę Cię również w kąciku cukierniczym.Jaaaa??? :rolleyes: Się nie wyrobię z innymi obowiązkami :lol: A ja widzę Zbujaszka przy mięsiwieOczywiście :grin: i nalewkach :thumbsup:Do nalewek to ja i po ciemaku zajdę :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 19 Listopada 2010 A to moja roladka z ciasta francuskiego i mięsa z indyka. Zbóju dzięki za przepis. Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 20 Listopada 2010 A to moja roladka z ciasta francuskiego i mięsa z indykaPo zdjęciu widzę, że Twoja roladka wyszła Ci lepiej niż moja pierwsza :thumbsup: :clap: Zbój Madej, a ja widzę że będziesz się musiał sklonować i to dużo :lol: :lol: :lol:Jestem nie do podrobienia, hmmm... wszystkie inne stworzenia to będą co najwyżej a'la Zbój Madej :rolleyes: :grin: :mrgreen: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 21 Listopada 2010 Wczorajszy przekrój Piątkowego pieczenia. Z mniejszą ilością mięsa, czyli taką jak w przepisie wyszło jakby trochę lepsze :thumbsup: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-132997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 21 Listopada 2010 śliczne, ja też tak mam, że zawsze chce przedobrzyć z farszem, jestem taka nie nachapana na ilośći dobroci Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-133005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 27 Listopada 2010 abratkowi dzięki za poradę z bitą śmietaną :smile: Rurki z bitą śmietaną :smile: Ciasto francuskie Śmietana 30% Śmietan-fix Dr. Oetkera (1 opak. na 200ml śmietany) Cukier puder (1 łyżka na 200ml śmietany) Jak zrobić bitą śmietanę jest na opakowaniu Śmietan-fix Ciasto kroiłem w paski dł około 2 cm, nawijałem na foremki, smarowałem żółtkiem i do piekarnika nagrzanego do 200st.C na jakieś 10-11 min. Po wystudzeniu rurek, nadziewałem je śmietaną Brak jeszcze wprawy przy nadziewaniu, kilka rurek z drugiej strony było nadziane nie do końca :smile: 3 bit Składniki: 8 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki lub śmietan fix 2/3 kostki dobrego masła 400 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Wykonanie: Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki) powstanie z tego tzw. karmel- masa kajmakowa. Jeżeli używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie). Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Ułożenie: spód formy obłożyć herbatnikami karmel- masa kajmakowa herbatniki masa budyniowa herbatniki bita śmietana herbatniki roztopiona czekolada Gotowe ciacho włożyć w chłodne miejsce na całą noc przed spożyciem. Polewę kupiłem gotową i jest za słodka i jak zaczęła stygnąć to po brzegach podciągnęła troszkę herbatniki do góry, co mi nie przeszkadza, następnym razem kupię czekoladę mleczną :smile: Chyba trochę za wcześnie przekroiłem, jeszcze dobrze się nie wychłodziło Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-134056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 27 Listopada 2010 :thumbsup: :clap: Już się cieszę na warsztaty piekarniczo-cukiernicze na VI zlocie :grin: Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-134061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madlinka Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 27 Listopada 2010 3 bit :thumbsup: Cytuj Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować że się czegoś nie zrobiło Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3163-zb%C3%B3j-madej-moje-wypiekinie-moje-przepisy/page/4/#findComment-134078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.