EAnna Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Listopada 2019 Czy mięso z polędwicy oczyścić z mizdry i warkocza? Jak najbardziej. Dołóż je do wołowiny i zmiel zgodnie z recepturą.To ma być produkt luksusowy i kawałki mizdry nie mogą wchodzić w zęby.Co do podpiekania, zawsze sprawdzam ręką, czy kiełbasa stwardniała w całym przekroju. To jest moment zakończenia pieczenia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Listopada 2019 Czyli mizdra, warkocz i wołowina jako klej w ilości 10% całości. Na święta zamiast schabu pieczonego będzie kiełbasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Listopada 2019 Czyli mizdra, warkocz i wołowina Osobiście mizdry nie dodaję do farszu. przeznaczam na zupę. Warkocz jak najbardziej. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Listopada 2019 (edytowane) Skusiłem się na tą kiełbasę. Schaby już porozdzielane, zastała sama, czyściutka polędwica i wołowina. Warkocze oddzielone i przeznaczone jako II klasa do krakowskiej suchej. Soli nie daw więcej jak 18 gr, te 23 wg przepisu mnie przeraża. I tak sporo konsumentów moich kiełbas twierdzi, że jest za słona, a najczęściej oscyluję w granicach 16- 18, ze wskazaniem na 17gr. Edytowane 12 Listopada 2019 przez witek1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grehor1 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 12 Listopada 2019 Warkocze oddzielone i przeznaczone jako II klasa do krakowskiej suchej. Soli nie daw więcej jak 18 gr, te 23 wg przepisu mnie przeraża. I tak sporo konsumentów moich kiełbas twierdzi, że jest za słona, a najczęściej oscyluję w granicach 16- 18, ze wskazaniem na 17gr. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.