Skocz do zawartości

Kiełbasa polędwicowa pieczona


EAnna

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Czy mięso z polędwicy oczyścić z mizdry i warkocza?

Jak najbardziej. Dołóż je do wołowiny i zmiel zgodnie z recepturą.

To ma być produkt luksusowy i kawałki mizdry nie mogą wchodzić w zęby.

Co do podpiekania, zawsze sprawdzam ręką, czy kiełbasa stwardniała w całym przekroju. To jest moment zakończenia pieczenia. 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czyli mizdra, warkocz i wołowina

Osobiście mizdry nie dodaję do farszu. przeznaczam na zupę. Warkocz jak najbardziej.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skusiłem się na tą kiełbasę. Schaby już porozdzielane, zastała sama, czyściutka polędwica i wołowina. Warkocze oddzielone i przeznaczone jako II klasa do krakowskiej suchej. Soli nie daw więcej jak 18 gr, te 23 wg przepisu mnie przeraża. I tak sporo konsumentów moich kiełbas twierdzi, że jest za słona, a najczęściej oscyluję w granicach 16- 18, ze wskazaniem na 17gr.

Edytowane przez witek1965
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Warkocze oddzielone i przeznaczone jako II klasa do krakowskiej suchej. Soli nie daw więcej jak 18 gr, te 23 wg przepisu mnie przeraża. I tak sporo konsumentów moich kiełbas twierdzi, że jest za słona, a najczęściej oscyluję w granicach 16- 18, ze wskazaniem na 17gr.

 

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Przyprawą potrawy jest głód. " CYCERON"

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.