lilliwashere Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam, Nie chodziło mi o to, że wypalało twarz i paliło drugi raz Miałem nadzieję na pikantną kiełbasę a wiam, że z przyprawami w kiełbasach trzeba uważać (mocno się wchłaniają.Teraz robiłem paprykową (suszy się obecnie) dałem ostrej papryki suszonej i też cholerka łagodna, a boje się przegrzać z ostrością bo mnie żona z domu wyrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3369-czerwona-kie%C5%82basa-z-czech/page/2/#findComment-109072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja będę robił salami węgierskie gdzie na 10 kg farszu daje się 20 dkg ostrej papryki , a najkrótszy okres dojrzewania to 3 miesiące. myślę, że do Wielkanocy się wyrobię.Jak ostre w smaku wyszło kolego przy tej proporcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3369-czerwona-kie%C5%82basa-z-czech/page/2/#findComment-109073 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kempes, witam, Tadzio jak robię inną węgierską to daję na 5 kg 50 g pieprzu i 20 g ostrej papryki. Dla mnie i innych osób wcale nie jest ostra. Mam sugestię żebym zwiększył ostrość. Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3369-czerwona-kie%C5%82basa-z-czech/page/2/#findComment-109172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.