Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Moim zdaniem była dobrze wysuszona ( może się mylę), suszyłem ciepłym powietrzem w temperaturze 40-50 stopni, nie wiem czy znikoma ilość tłuszczu i nie dodanie wody do mięsa mogło mieć wpływ na bardzo wolne wędzenie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/338-kie%C5%82basa-podwawelska/page/3/#findComment-419797
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Kolego czytaj ze zrozumieniem  

Peklosól - 0,18- 0.20 kg = 18-20dkg uzywasz samej peklosoli 

 

1. Peklosól - 0,10 - 0,12 kg = 10–12 dkg

2. Sól - 0,08 kg = 8 dkg

 uzywasz mieszanki soli i peklosoli
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/338-kie%C5%82basa-podwawelska/page/3/#findComment-551575
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

 

 

1. Pieprz naturalny - 0,012-0,015 kg = 12-15g 2. Cukier -0,010 = 10 g 3. Czosnek świeży - 0.010- 0,020 kg = 10- 20g


Rozumiem, że powyższe wagi dotyczą 10 kg mięsa, czyli na każdy kg

1. Pieprz naturalny - 1,2-1,5g
2. Cukier - 1 g
3. Czosnek świeży -  1- 2g

dobrze myślę ?
 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/338-kie%C5%82basa-podwawelska/page/3/#findComment-612517
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.