Baca Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 pierwsze wędzenie za mną, A gdzie foty?? Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek77 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Musiałem trochę dłużej przypiec (bo jak wyżej pisałem coś nie tak z mięsem zrobiłem) ale w smaku i tak super. Następne wyroby trzymam się przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witaj Przemek77, cos mi sie wydaje byla za slabo osuszona i za szybko dales dym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek77 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Moim zdaniem była dobrze wysuszona ( może się mylę), suszyłem ciepłym powietrzem w temperaturze 40-50 stopni, nie wiem czy znikoma ilość tłuszczu i nie dodanie wody do mięsa mogło mieć wpływ na bardzo wolne wędzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golem74 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 13 Maja 2017 to ile w koncu tej peklosoli?Peklosól - 0,18- 0.20 kg = 18-20dkg czy?1. Peklosól - 0,10 - 0,12 kg = 10–12 dkg2. Sól - 0,08 kg = 8 dkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 14 Maja 2017 Kolego czytaj ze zrozumieniem Peklosól - 0,18- 0.20 kg = 18-20dkg uzywasz samej peklosoli 1. Peklosól - 0,10 - 0,12 kg = 10–12 dkg2. Sól - 0,08 kg = 8 dkg uzywasz mieszanki soli i peklosoli Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WQ_86 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 10 Listopada 2018 1. Pieprz naturalny - 0,012-0,015 kg = 12-15g 2. Cukier -0,010 = 10 g 3. Czosnek świeży - 0.010- 0,020 kg = 10- 20g Rozumiem, że powyższe wagi dotyczą 10 kg mięsa, czyli na każdy kg1. Pieprz naturalny - 1,2-1,5g2. Cukier - 1 g3. Czosnek świeży - 1- 2gdobrze myślę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 10 Listopada 2018 ok Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WQ_86 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 19 Listopada 2018 Moja pierwsza kiełbasa w życiu, 3:45 min w dymie w temp. 42 - 47^C. Parzona i pieczona Obie suszone 2 dni w temp 14 - 16^C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 19 Listopada 2018 No tu wygląda ładniej niż na fotce w innym wątku. Może aparat kłamał - bardzo ładna Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WQ_86 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 19 Listopada 2018 No tu wygląda ładniej niż na fotce w innym wątku. Może aparat kłamał - bardzo ładnaBo to podwawelska a tam była chłopska, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.