kudos Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2009 ja zrobiłem łopatke wieprzową wg. podanego przepisu z lekką modyfikacją , mianowicie wędziłem zimnym dymem 1 dzień (4 godz,). Wyszło pyszne i znika z lodóki szybko . Smakuje prawie tak samo jak prosciuto crudo które miałem okazje jeść we Włoszech http://img46.imageshack.us/img46/9213/s7303523.jpg http://img37.imageshack.us/img37/9226/s7303518.jpg Siara//- wg. podanego przepisu = schab a`la wedliny parmenskie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3429-%C5%82opatka-wieprzowa-w%C4%99dzona-ala-wedliny-parmenskie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam ,no jak możecie ,człek spracowany po lekkiej kolacji ,a tu takie smakołyki kudos mam blisko ,,tylko słowo ,a podjade ,a i nie z pustą ręka ,pozdrawiam :lol: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3429-%C5%82opatka-wieprzowa-w%C4%99dzona-ala-wedliny-parmenskie/#findComment-92368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Grudnia 2009 zrobiłem łopatke wieprzową wg. podanego przepisu z lekką modyfikacją , mianowicie wędziłem zimnym dymem 1 dzień (4 godz,)Na którym etapie wędziłeś? Czy po całym cyklu obsuszania czy też wcześniej? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3429-%C5%82opatka-wieprzowa-w%C4%99dzona-ala-wedliny-parmenskie/#findComment-92582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.