dadys Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 31 Stycznia 2009 WitamPotwierdzam co napisał Tomuś,pomimo kilku prób połączenia się z forum, nie udało się.Wena, raczej jego żona robi dużo zdjęć,Wena był zajęty rozbiorem półtuszy i klasyfikacją mięsa.Ja odjeżdżałem o 21;30 to jeszcze przed nimi było robienie kaszanki. Cytuj pozdrawiam Marian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam Internet w "Folwarku" jest radiowy i poprzez to "Żaki" mają kłopot z relacją ze swojej nauki To musi być bardzo kiepski ,bo ja mam też radiowy i nie narzekam :smile: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 31 Stycznia 2009 To musi być bardzo kiepski ,bo ja mam też radiowy i nie narzekam Popatrz Andrzeju jakiego mają pecha, ale to może każdemu wmiarę zasług a nie potrzeb. To pewnikiem te intensywne opady śniegu zasypały łączność :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 31 Stycznia 2009 pomimo kilku prób połączenia się z forum, nie udało się.Wniosek z tego taki, że dla potrzeb zlotowych należy szukać tylko lokalizacji ze swobodnym dostępem do internetu. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Uwaga! Uwaga! Donoszę, że przed chwilą wróciliśmy z Anią z "wizytacji" :wink: zajęć domowego masarstwa w Zrębicach. Uczniowie bardzo pilnie uczestniczą w zajęciach. Są one rzeczywiście ciekawe i urozmaicone. Zresztą co się dziwić: Kolega Bagno tak prowadzi wykłady i demonstracje, ze można go słuchać "na okrągło" i za każdym razem coś nowego się dowiedzieć. Na szczególne wyróżnienie zasługuje Kolega Straszny, który nawet nie jadł kolacji, żeby dopilnować wędzarni - ot pracowita młodzież nam rośnie! Wartościowy "nabytek"! :grin: Podziwiam Kolegę darbarian - tyle kilometrów przejechał do Zrębic! zapewniam Was - jest zadowolony. Wyposażenie akademii urozmaicił prezent firmy Bradley: dwie wędzarki! Wędziliśmy w "tym" i piekliśmy w "tym". Naprawdę się da! To mówię ja - ortodoks. Jestem wdzięczny za gest jaki firma Bradley dla nas zrobiła. Poza tym każdy uczestnik jest zadowolony, każdy jest potrzebny, każdy (jak chce) się uczy nowych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ty to masz gadane /pisane/. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 31 Stycznia 2009 I ja bym sie wybrała ale te kilometry, :mellow: Ale może ktos jeszcze pojedzie z trójmiasta i jakoś razem sie uda, dysponuje samochodem a razem to raźniej, weselej i taniej, :grin: Pasuje mi termin na koniec lutego. Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ty to masz gadane /pisane/.Kiedy nie! To jest prawda za którą dam się posiekać na sitku 2,5mm! Miło jest poznać nowych "fanatyków" i spotkać znajomych! Kurde! Tak miło, że pomimo gadanego-pisanego opisać nie idzie :sad: P.s. Moja Hanusia nauczyła się myć sitka od maszynki expresowo! I kto u nas od dzisiaj sitka myje? Stawiam pytanie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 1 Lutego 2009 a będzie powstawął jakiś serial z tych szkoleń , np obszerne skróty z każdego szkolenia te najciekawsze ( wykłady , praktyka itp)jako jeden odcinek .Można to wystawiać za "bóg zapłac " dla prosiaczka.Bo na bank nie wszyscy będa uczestniczyć a może czegoś by się dowiedzieli.Przeciez w założeniach jest tak że każde szkolenie o innej tematyce. Kwestie techniczne do rozwiązania - powiedzmy tak ktoś uczestniczył w jednym szkoleniu pokrywa tylko koszt nośnika , przesyłki i pewnie coś dla montarzysty.Dla tych natomist co nie brali udziału w szkoleniach cena odpowiedznio inna .Zaznaczam iż to tylko taka propozycja żeby mi tutaj zaraz wszyscy głowy nie zmyli , że jakies nowelizacje chce wprowadzać :grin: .Po prostu cykle szkoleń będa na bank bardzo ciekawe , a nie oszukujmy sie nie wszystkich bedzie stac aby jeżdził na każde ( uczestnicu kursu mieli by dostęp do innych szkoleń- odcinków ). Może zrobić taką małą ankiete wtedy będzie wiadomo czy jest sens zawracać sobie głowę tematem Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 1 Lutego 2009 Dotarłem jako pierwszy (zmęczony ale zadowolony) więc krótka relacja. Kochani ! WARTO, WARTO, WARTO !!! Nasza Szkoła Domowego Masarstwa to nie jakaś tam szkoła gdzie wygłoszony jest wykład i pokazane jak co się robi, tutaj trzeba było nieżle zasuwać i własnoręcznie pod czujnym okiem kol.Bagno wszystkie czynności wykonać (jak się nie udawało to do skutku). Oczywiście nie zabrakło trików prostych i genialnych zarazem, ale to trzeba samemu zobaczyć. Jeszcze raz POLECAM !!! Serdeczne podziekowania dla założycieli i wszystkich osób które przyczynili się do powstania Szkoły. ps. jak nie padne to zaraz wkleje jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 1 Lutego 2009 @Andy to miał byc komplement. Tak z ekspresją, egzaltacją i zaangażowaniem napisałeś kilka zdań, że nabieram ochoty na ten kurs.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 1 Lutego 2009 Oto kilka fotek To ostatnie zdjęcie to nie pomyłka robiliśmy nie tylko wędlinki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 1 Lutego 2009 Straszny, fajne zdjęcia :grin: Ja też parę zrobiłem, ale wyszła jakaś "kaszaneczka" nie nadająca się do publikacji :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 1 Lutego 2009 Kolega Straszny, który nawet nie jadł kolacji, żeby dopilnować wędzarni To była celowa zagrywka :tongue: mało kto wiedział, że kilka kijaszków z kiełbasą jest już wyjętych z wędzarni więc poszli sobie na kolacje :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam wszystkich serdecznie. Powróciliśmy szczęśliwie do krakowa. Było fantastycznie, a ja znowu przybrałem na wadze... Szkoła pozwala każdemu na ćwiczenie swoich umiejętności pod kierunkiem mistrza Bagno. Jeśli tylko ktoś chce się czegoś nauczyć, to nie ma takiej możliwości, żeby nie osiągnął celu. Każdy mógł własnoręcznie i namacalnie brać udział w ćwiczeniach aby poprawnie wykonać poszczególne operacje. Ze wszech miar polecam pomysł SZKOŁY. Cytuj roman - obecny prezes Klubu +100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 1 Lutego 2009 Dyplomowani Koleżnki i Koledzy ,na pewno robiliście : suhi, salseson. kaszanke i kiełbaski ? Jakie ? ,A może coś więcej /na pewno / pochwalcie się :wink: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zdjęcia oddają atmosferkę. Może ktoś napisze kto jest na tych fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu53 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam Melduję że do domu wróciliśmy cali i zdrowi (choć zmęczeni ale szczęśliwi) Kochani, napiszę krótko , tego się nie da opowiedzieć , to trzeba koniecznie zobaczyć i przeżyć. Dziękuje serdecznie wszystkim organizatorom pierwszej w Polsce Szkoły Tradycyjnego Domowego Masarstwa za spędzone niezapomniane chwile i przekazanie tak ogromu wiadomości Cytuj Jędruś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciola5 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 1 Lutego 2009 Jak się to wszystko czyta to aż żal ściska tu i tam!Może KASZUBKA33 coś razem wymyślimy żeby wziąć udział w tych wspaniałościach?Jestem bardzo chętna i termin pod koniec lutego też mógłby być.A tak wogóle to na kiedy są planowane dalsze szkolenia?Pozdrawiam... Cytuj Człowieku, spuszczaj z tonu, struna jest zbyt napięta.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 1 Lutego 2009 luciola5 jest termin na koniec lutego 27luty-1marzec. Trzeba by było wolny piątek wziąć i pojechać. Jestem jak najbardziej za. Mogę jechać swoim samochodem lub z tobą się zabrać. Kwestia dogadania. Mamy jeszcze dwa tygodnie na omówienie sprawy. mam nadzieje że zrealizujemy nasz plan. A do Czarciej Podkowy w maju sie wybierasz? Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocham cie Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 1 Lutego 2009 :tongue: już tęsknię za następnymi spotkaniami jesteście zarabisci lubię was jak niewiem co janek Cytuj janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 1 Lutego 2009 Melduję, że wróciliśmy szczęsliwie do domu i zdążyliśmy już poczęstować rodzinkę wyrobami NASZEJ SZKOŁY, obejrzeć 2 mecze i stęsknić się za Wami. My nie tak jak to studenci "studiują". Myśmy harowali do nocy, a potem jeszcze do wczesnych godzin rannych zakuwali. Ale teraz po takim nastrzyku wiedzy nikt nam nie podskoczy. Naprawdę warto. Szczególne podziękowania dla kolegów profesorów BAGNY I PAPLI.Kochamy Was!!! :blush: Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
many Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 1 Lutego 2009 Tylko patrzeć jak kursanty :wink: będą się "mądrzyć". :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ujastek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 1 Lutego 2009 oto fotorelacja ze szkoły. 1. Zabijanie sztuki mięsnej. 2. Rozbiór 3. wyroby http://images35.fotosik.pl/55/fac9c61de1abde90med.jpg http://images47.fotosik.pl/55/a5bb899339f676f7med.jpg http://images43.fotosik.pl/55/ab021996f6ba95camed.jpg http://images33.fotosik.pl/455/e761b0ed4b13a815med.jpg 4. degustacja http://images44.fotosik.pl/56/7443dce3ae0d03bfmed.jpg http://images43.fotosik.pl/55/3ad88ab3cdf5cdb3med.jpg 5. Kulig http://images24.fotosik.pl/320/c4cea0a200945e38med.jpg Cytuj andrzej m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam.Wszystko pięknie, ładnie - GRATULACJE.Tylko "ta sztuka mięsa" trochę koścista :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.