TOSHIBA Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Nowa propozycja sera, a raczej jego wykonania. Ser typy Gouda z szałwią :!: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Stycznia 2010 No to proponuj Waść , jak taki marmurek zrobić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdrowoDomowo Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam Myślę że gęstwa była bardzo grubo krojona i lekko obsuszana. Następnie dodajemy sparzoną i kutrowaną szałwię . Mocno prasujemy i chyba gotowe. Dojrzewa i - no właśnie. Myślę że znalazło się tam błękit brylantowy E133+żółcień chinolinowa E104 PozdroJacek--------------------------------------Wszystko do domowego wyrobu wędlin, serów itp. http://www.zdrowodomowo.pl/ . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upiorek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Myślę że znalazło się tam błękit brylantowy E133+żółcień chinolinowa E104 Kolega bardzo chemiczny, jak widzę :grin: Chociaż nie ukrywam, na widok E dostaję gęsiej skórki. A ser takowy to ostatnio konsumowałam (ze sklepu, nie własnej produkcji) i w smaku ciekawy, nie powiem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam Myślę że gęstwa była bardzo grubo krojona i lekko obsuszana. Następnie dodajemy sparzoną i kutrowaną szałwię . Mocno prasujemy i chyba gotowe. Dojrzewa i - no właśnie. Myślę że znalazło się tam błękit brylantowy E133+żółcień chinolinowa E104 Pozdro Jacek -------------------------------------- Wszystko do domowego wyrobu wędlin, serów itp . http://www.zdrowodomowo.pl/ . :lol: BRAWO Przydaje się jeszcze silne schłodzenie pokrojonego skrzepu przed mieszaniem z kutrowaną szałwia. a z resztek drobnicy robi się ten calkiem zielony :wink: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upiorek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Stycznia 2010 wcześniejszych postów nie zna i proszę o sprecyzowanie, do czego pije :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Myślę że znalazło się tam błękit brylantowy E133+żółcień chinolinowa E104... czyli, można śmiało powiedzieć ,iż jest to produkt "bez zbędnych polepszaczy i konserwantów" ( tak sygnowanych, jest obecnie wiele produktów spożywczych) :lol: :lol: :lol: ... znajdują się w nim tylko... te niezbędne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-95821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madeja_iwo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Czy ktoś robił taki ser? U mnie w mieście można kupić taki z pesto, myślicie, że wystarczy wymieszać pesto z bazylii ze skrzepem i pozwolić dojrzewać? Edytowane 21 Lutego 2016 przez madeja_iwo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-478119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Lutego 2016 Spróbuj, to zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3527-zielony-ser-marmurek-i-caly-zielony/#findComment-478128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.