Darino Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 19 Listopada 2011 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: dzisiaj dostałem smaka na babkę ziemniaczanąJA też, jest już w piekarniku :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-185924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 20 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 20 Listopada 2011 :grin: nemo :sad: 18 *C to za dużo,maks 10*C,trzeba co kilka dni obserwować co się z nią dzieje(to jest cały czas mięso surowe)o tym trzeba pamiętać :!: 2 tygodnie to jest termin umowny,zależny od okoliczności gdzie się to mięso znajduje i ile dałaś mieszanki peklującej :question: do lodówki to już konieczność.Trzeba od czegoś zacząć :grin: [ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 15:19 ]:grin: sezon motocyklowy zakończony :grin: fajna impra połączona z andrzejkami :grin: spotkanie z kolegami motocyklistami w Kietlicach w kwietniu :grin: Jeszcze został zlot zimowy :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 20 Listopada 2011 fajna impra połączona z andrzejkami :grin: :clap: :clap: :clap: Grzesiu super zabawa i bardzo pomysłowa . :clap: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 20 Listopada 2011 fajna impra połączona z andrzejkami Ale fajnie u Was tam bywa :grin: . Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeciniasty Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 20 Listopada 2011 Oj Grzesiu ale narobiles mi smaka na ten boczus ...ja niestety nie mam gdzie taki kupic a szkoda. Cytuj PozdrawiamGDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 20 Listopada 2011 Grzesiek , goście dobrze się zabawili . ( czy to klan Mac Gregor)Pojedli troszku Twoich specjałów?Pozdrawiam :clap: Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 21 Listopada 2011 grzegorz565, Witam,wczoraj wędziłem karkówkę ciepłym dymem trochę ponad dwie godziny,a dzisiaj włożyłem w deseczki,w deseczkach trzymamy aż dojrzeje karkówka czy wcześniej wyjmuje? Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 21 Listopada 2011 :grin: Tomku :grin: oczywiście z bliskimi kolegami spotkaliśmy się w pokoju hotelowym,na sali organizator zapewnił swoje dania :grin: wowansw,w deskach trzymaj kilka dni,zależy od temperatury przechowywania i ile dałeś mieszanki peklującej,zawsze dojrzewa wędlina bez desek :grin: [ Dodano: Pon 21 Lis, 2011 15:52 ]:grin: babka ziemniaczana odsmażana z jajkiem to jest to :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 22 Listopada 2011 ile dałeś mieszanki Do karczku dałem 30g mieszanki na kg. Do końca tygodnia potrzymam w deskach,a później będzie dojrzewać bez desek w gazie. Dzięki za informacje i pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo19788 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 23 Listopada 2011 :grin: nemo :sad: 18 *C to za dużo,maks 10*C,trzeba co kilka dni obserwować co się z nią dzieje(to jest cały czas mięso surowe)o tym trzeba pamiętać :!: 2 tygodnie to jest termin umowny,zależny od okoliczności gdzie się to mięso znajduje i ile dałaś mieszanki peklującej :question: do lodówki to już konieczność.Trzeba od czegoś zacząć :grin: dzisiaj rozpakowałam ,aby z ciekawości zobaczyć jak wygląda :wink: a przy okazji przewiązać sznurek troszkę się poluzował chyba siebie powiesze w tym oknie może też tak szybko będzie waga moja spadać :wink: pachnie całkiem ładnie wręcz :tongue: ,zawiązałam, powiesiłam ponownie przy uchylonym oknie tem 4-5 stopni czy grzegorzu 565 to tak ma wyglądać ? Cytuj Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 23 Listopada 2011 Dołączę się z moją Capicollą. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 23 Listopada 2011 Tomku,a tak cosik więcej o tej Capicolli.Wygląda wyjątkowo zachęcająco :thumbsup: :clap: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 23 Listopada 2011 :grin: nemo :grin: wygląda BDB :thumbsup: że sznurek był lużno to dobrze,bo pod mocno ściśniętym sznurkiem lubi się zalegnąć pleśń jak jest za wilgotno.Na początku Miałaś za ciepło i proces lekko się przyspieszył,ale to dobrze za kilka dni zrobisz degustacje i następnym razem już WIESZ o co chodzi i tak na Święta trzeba zrobić nową.Niech dalej wisi w gazie,kolor jest ok :grin: :thumbsup: :clap: Tomku :grin: Capicolla wygląda bardzo obiecująco,tylko jest jeszcze za świeża,zasmaruj odsłonione miejsce smalcem z dodatkiem pieprzu i soli lub tą posypką którą dałeś :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 23 Listopada 2011 Wszystko wczoraj zasmarowałem , , brakuje jej jeszcze tydzień.Pozdrawiam Cię.ps. Bardzo zimno u Ciebie ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 23 Listopada 2011 :grin: Jak na te porę roku to ,,wiosna,, :grin: Serdeczne pozdrowienia i do zobaczenia wiosną :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 26 Listopada 2011 :grin: kiełbasa ścinkowa,po około roku w zamrażarce zaczyna być pusta w środku i traci na smaku :sad: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 26 Listopada 2011 :grin: znalazłem jeszcze starszy egzemplarz :grin: a ta jest w środku ok,smak też traci :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 26 Listopada 2011 grzegorz565, ale ona musi smacznista być :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilfree Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 26 Listopada 2011 Grzegorz565 jak ja uwielbiam przyglądać się Twoim kulinarnym przedsięwzięciem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakanazva Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 27 Listopada 2011 Fakt cuda, cala galeria jest niesamowicie imponujaca :clap: Dla mnie najlepsza na tym forum, nawet moja zona ktora nie jest jakas wielka fanka wedzonek oglada zdjecia Grzegorza z przyjemnascia i nabiera apetytu :thumbsup: Wiadomo je sie takze oczami a kompozycje na zdjeciach (szczegolnie te jesienne na wolnym powietrzu ) robia wrazenie.Pozdrawiam Grzegorza jak i Malzonke , tak trzymac.Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 27 Listopada 2011 :grin: wczorajsze WIRAŻOWE ostatki w Pałacu Galiny.Sala wynajęta-własny koszyk :grin: między innymi zrobiłem zapieczoną golonkę na kiszonej kapuście z żeberkami :grin: [ Dodano: Nie 27 Lis, 2011 14:09 ]cd. http://images50.fotosik.pl/1245/bf9c360fcbf7c76cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1236/4f26eeef481fb019med.jpg http://images47.fotosik.pl/1235/69c016522b14feecmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1225/1d68ceb3ec463085med.jpg http://images35.fotosik.pl/1048/6d88cbd0e3817d02med.jpg Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 28 Listopada 2011 :grin:po zrobieniu sera z serwatki Grażka usmażyła placki :thumbsup: :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 29 Listopada 2011 z serwatki Grażka usmażyła placki Jak bym ja zjadł takiego placuszka :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 30 Listopada 2011 :grin: bardzo lubię wędzić szynki w pończochach :grin: przypominają dawne czasy :grin: szynka wędzona 15 listopada :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-188210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 30 Listopada 2011 grzegorz565, a czemu ma służyć ta pończocha? Czy ona ma jakiś wpływ na efekt wędzenia? Szynki wyglądają super :thumbsup: :thumbsup: Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-188244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.