Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

dzisiaj dostałem smaka na babkę ziemniaczaną

JA też, jest już w piekarniku :grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-185924
Udostępnij na innych stronach

:grin: nemo :sad: 18 *C to za dużo,maks 10*C,trzeba co kilka dni obserwować co się z nią dzieje(to jest cały czas mięso surowe)o tym trzeba pamiętać :!: 2 tygodnie to jest termin umowny,zależny od okoliczności gdzie się to mięso znajduje i ile dałaś mieszanki peklującej :question: do lodówki to już konieczność.Trzeba od czegoś zacząć :grin:

 

[ Dodano: Nie 20 Lis, 2011 15:19 ]

:grin: sezon motocyklowy zakończony :grin: fajna impra połączona z andrzejkami :grin: spotkanie z kolegami motocyklistami w Kietlicach w kwietniu :grin: Jeszcze został zlot zimowy :grin:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186136
Udostępnij na innych stronach

fajna impra połączona z andrzejkami :grin:

 

:clap: :clap: :clap: Grzesiu super zabawa i bardzo pomysłowa . :clap:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186143
Udostępnij na innych stronach

Oj Grzesiu ale narobiles mi smaka na ten boczus ...ja niestety nie mam gdzie taki kupic a szkoda.

Pozdrawiam

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186146
Udostępnij na innych stronach

Grzesiek , goście dobrze się zabawili . ( czy to klan Mac Gregor)

Pojedli troszku Twoich specjałów?

Pozdrawiam :clap:

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186244
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, Witam,wczoraj wędziłem karkówkę ciepłym dymem trochę ponad dwie godziny,a dzisiaj włożyłem w deseczki,w deseczkach trzymamy aż dojrzeje karkówka czy wcześniej wyjmuje? Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186320
Udostępnij na innych stronach

:grin: Tomku :grin: oczywiście z bliskimi kolegami spotkaliśmy się w pokoju hotelowym,na sali organizator zapewnił swoje dania :grin: wowansw,w deskach trzymaj kilka dni,zależy od temperatury przechowywania i ile dałeś mieszanki peklującej,zawsze dojrzewa wędlina bez desek :grin:

 

[ Dodano: Pon 21 Lis, 2011 15:52 ]

:grin: babka ziemniaczana odsmażana z jajkiem to jest to :grin: :thumbsup:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186344
Udostępnij na innych stronach

ile dałeś mieszanki

Do karczku dałem 30g mieszanki na kg. Do końca tygodnia potrzymam w deskach,a później będzie dojrzewać bez desek w gazie. Dzięki za informacje i pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186504
Udostępnij na innych stronach

:grin: nemo :sad: 18 *C to za dużo,maks 10*C,trzeba co kilka dni obserwować co się z nią dzieje(to jest cały czas mięso surowe)o tym trzeba pamiętać :!: 2 tygodnie to jest termin umowny,zależny od okoliczności gdzie się to mięso znajduje i ile dałaś mieszanki peklującej :question: do lodówki to już konieczność.Trzeba od czegoś zacząć :grin:

 

 

dzisiaj rozpakowałam ,aby z ciekawości zobaczyć jak wygląda :wink: a przy okazji przewiązać sznurek troszkę się poluzował chyba siebie powiesze w tym oknie może też tak szybko będzie waga moja spadać :wink: pachnie całkiem ładnie wręcz :tongue: ,zawiązałam, powiesiłam ponownie przy uchylonym oknie tem 4-5 stopni czy grzegorzu 565 to tak ma wyglądać ?

Niektórzy ludzie mogliby się zabić,gdyby skoczyli z poziomu swojego ego na poziom swojego IQ :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186765
Udostępnij na innych stronach

Dołączę się z moją Capicollą.

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186781
Udostępnij na innych stronach

:grin: nemo :grin: wygląda BDB :thumbsup: że sznurek był lużno to dobrze,bo pod mocno ściśniętym sznurkiem lubi się zalegnąć pleśń jak jest za wilgotno.Na początku Miałaś za ciepło i proces lekko się przyspieszył,ale to dobrze za kilka dni zrobisz degustacje i następnym razem już WIESZ o co chodzi i tak na Święta trzeba zrobić nową.Niech dalej wisi w gazie,kolor jest ok :grin: :thumbsup: :clap: Tomku :grin: Capicolla wygląda bardzo obiecująco,tylko jest jeszcze za świeża,zasmaruj odsłonione miejsce smalcem z dodatkiem pieprzu i soli lub tą posypką którą dałeś :grin: :thumbsup: :clap:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186789
Udostępnij na innych stronach

Wszystko wczoraj zasmarowałem , , brakuje jej jeszcze tydzień.

Pozdrawiam Cię.

ps. Bardzo zimno u Ciebie ?

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186790
Udostępnij na innych stronach

:grin: Jak na te porę roku to ,,wiosna,, :grin: Serdeczne pozdrowienia i do zobaczenia wiosną :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-186791
Udostępnij na innych stronach

:grin: kiełbasa ścinkowa,po około roku w zamrażarce zaczyna być pusta w środku i traci na smaku :sad: :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187369
Udostępnij na innych stronach

:grin: znalazłem jeszcze starszy egzemplarz :grin: a ta jest w środku ok,smak też traci :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187389
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, ale ona musi smacznista być :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

całe życie się uczę , a czy się nauczę...

http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187406
Udostępnij na innych stronach

Fakt cuda, cala galeria jest niesamowicie imponujaca :clap: Dla mnie najlepsza na tym forum, nawet moja zona ktora nie jest jakas wielka fanka wedzonek oglada zdjecia Grzegorza z przyjemnascia i nabiera apetytu :thumbsup: Wiadomo je sie takze oczami a kompozycje na zdjeciach (szczegolnie te jesienne na wolnym powietrzu ) robia wrazenie.

Pozdrawiam Grzegorza jak i Malzonke , tak trzymac.

Mateusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187500
Udostępnij na innych stronach

:grin: wczorajsze WIRAŻOWE ostatki w Pałacu Galiny.Sala wynajęta-własny koszyk :grin: między innymi zrobiłem zapieczoną golonkę na kiszonej kapuście z żeberkami :grin:

 

[ Dodano: Nie 27 Lis, 2011 14:09 ]

cd. http://images50.fotosik.pl/1245/bf9c360fcbf7c76cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1236/4f26eeef481fb019med.jpg http://images47.fotosik.pl/1235/69c016522b14feecmed.jpg http://images38.fotosik.pl/1225/1d68ceb3ec463085med.jpg http://images35.fotosik.pl/1048/6d88cbd0e3817d02med.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-187533
Udostępnij na innych stronach

:grin: bardzo lubię wędzić szynki w pończochach :grin: przypominają dawne czasy :grin: szynka wędzona 15 listopada :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-188210
Udostępnij na innych stronach

grzegorz565, a czemu ma służyć ta pończocha? Czy ona ma jakiś wpływ na efekt wędzenia? Szynki wyglądają super :thumbsup: :thumbsup: Pozdrawiam.
Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/20/#findComment-188244
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.