BazylWidzew Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1626 Opublikowano 31 Stycznia 2013 dzisiaj fatalna pogoda do wędzenia,wiatr i deszcz.Musiałem taczką zasłaniać palenisko,ciężko było utrzymać stałą temperaturę. :grin: I taczka dała rade :grin: Grzegorz wyroby super :clap: :thumbsup: ale to norma u Ciebie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1627 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Musiałem taczką zasłaniać paleniskoFajna taczka, ale chyba już swoje przeszła. :grin: Wyroby extra, a zdjęcia super :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1628 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Grzegorz w czym parzyrz taką długą kiełbaskę?wygląda jak ala'podwawelska :thumbsup: Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1629 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Grzegorz, wyroby jak zwykle jak malowane, ale na zdjęciach czegoś brakuje, chyba dla tego, że przed 13-tą :lol: :clap: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #1630 Opublikowano 31 Stycznia 2013 zbig3133, a cherbatki z prądem niewidzisz :lol: :grin: Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1631 Opublikowano 31 Stycznia 2013 :grin: ROBSON,kiełbasy nie parzę jak powisi co najmniej 10dni to nabierze odpowiedniego smaku. :grin: Kiełbasa jak wystygła to zaczyna nabierać koloru. :grin: zbig :grin: miałem zamiar trzasnąć lufkę ale przy takiej pogodzie wybrałem herbatę z cytryną i miodem :thumbsup: jagra,taczkę już spawam kilka lat (chociaż mam czym i gdzie) nie ma czasu :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1632 Opublikowano 1 Lutego 2013 Kiełbasa jak wystygła to zaczyna nabierać koloru.oj Grzesiu... dał byś już spokój , spać nie będę mógł... a sam zadymiam dopiero za 2 tygodnie... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1633 Opublikowano 2 Lutego 2013 :grin: już pora zapakować :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-265797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1634 Opublikowano 5 Lutego 2013 :grin: kiełbasa podsycha dobrze :grin: Dzisiaj zapeklowałem mięso na ścinkówkę (dawno nie robiłem) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-266344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1635 Opublikowano 8 Lutego 2013 :grin: nie wiem jak to nazwać :question: Na pewno nie chleb :grin: a ciasto tym bardziej :grin: :thumbsup: W smaku BDB :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-266956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1636 Opublikowano 8 Lutego 2013 :grin: nie wiem jak to nazwać :question: Keks? :grin: Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1637 Opublikowano 9 Lutego 2013 :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1638 Opublikowano 10 Lutego 2013 :grin: sery,które robiłem w połowie zeszłego roku (czerwiec,lipiec 2012) :grin: trzeba powoli zjadać :grin: :thumbsup: Jeszcze mam kilka kawałków z lutego 2012 :grin: to jest już ROK JAK LEŻĄ :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267210 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1639 Opublikowano 11 Lutego 2013 :grin: przyszła pora na ścinkową,zaraz idę rozpalać wędzarnię :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1640 Opublikowano 11 Lutego 2013 sery,które robiłem w połowie zeszłego roku (czerwiec,lipiec 2012) trzeba powoli zjadaćTo nie zmuszajcie się do tego sera :grin: Ja z chęcią Wam pomogę :grin: Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1641 Opublikowano 12 Lutego 2013 :grin: Elu to już nie długo maj,ser EL Gąsior cały czas dojrzewa. :grin: Ścinkowaza 3-4 tygodnie będzie jadalna. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1642 Opublikowano 12 Lutego 2013 Ścinkowaza 3-4 tygodnie będzie jadalnaGrzegorz jak możesz to podaj w jakich tem. wędzisz tą zacną kiełbachę. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1643 Opublikowano 12 Lutego 2013 Grzegorz jak możesz to podaj w jakich tem. wędzisz tą zacną kiełbachęA ja bym poprosił o recepturę jeśli można Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1644 Opublikowano 12 Lutego 2013 :sad: Kostek,temperatury nie mierzę i po prostu wartości nie znam :grin: Biorę dłonią za kij i czuję czy zwiększyć czy zmniejszyć temperaturę :grin: Myślę,że w granicach 40-50C* :grin: Wczoraj to z lekka przesadziłem z tem.co widać na boczkach :grin: w trakcie wędzenia robiłem sery i takie ganianie wędzarnia-garnek. :grin: [ Dodano: Wto 12 Lut, 2013 12:46 ]:grin: receptury nie ma,tylko mały opis jak robię.Ścinki szynki kroję na kawałki wielkości dużych śliwek,pekluję mieszanką (sól 70 peklosól 30) tak podaję bo Ja sypię na garście.Do tego gorczyca,ziele,pieprz,rozmaryn,liść,kolendra,jałowiec,kminek. Na 1kg mięsa daje 20g mieszanki. Mięso przykrywam słoniną i leży w lodowce 1 tydzień. Po tygodniu jeszcze lekko przyprawiam tymi samymi przyprawami,dodaję czosnek,alkohol i słoninę kroję w kostkę 0,5cmx0,5cm.Wyrabiam ręcznie, napełniam osłonki 50 nadziewarka. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1645 Opublikowano 12 Lutego 2013 Grzegorz dzięki za opis trzeba będzie zrobić. A to mnie zaciekawiłoalkohol tylko żebym nie przedobrzył bo się kiełbasą opije :grin: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1646 Opublikowano 12 Lutego 2013 Wędzonki jak zawsze pierwsza klasa ale ja nieodmiennie pozostaję pod wrażeniem Twoich kompozycji do zdjęć :clap: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1647 Opublikowano 12 Lutego 2013 Teraz, to dopiero tradycyjne wędzenie Wędzonka, czarna rzodkiew, dekoracja i ,,,,,, :clap: :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #1648 Opublikowano 13 Lutego 2013 :grin: uważam,że tak lekko utlenione mięso na kiełbasy to jest OK. mięso stało w garażu 7 dni tem.6-8*C. Z tego samego farszu zrobiłem kiełbasy,jelita 32 (dodatkowo bo zabrakło jelit) białkowe 40 i kolagen 20.Z 20 były małe problemy,grubo krojone mięso (stawała nadziewarka,trzeba było przekładać rączkę dla uzyskania większej siły) :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-267949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1649 Opublikowano 13 Lutego 2013 Mistrzu Grzegorzu szepnij słowo jak i czym wędzisz że wychodzi ci taki piękny kolorek . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-268049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek240954 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1650 Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja mysle ze pomaga sobie Adobe Photoshop. (jestem pewien) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/66/#findComment-268051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.