EL GREGOR Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2701 Opublikowano 24 Lipca 2014 Pawełku jestem za Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2702 Opublikowano 24 Lipca 2014 EL GREGOR , czy bedzie nalewka z tego "polskiego zlota"? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2703 Opublikowano 28 Lipca 2014 szynka 5 dni temu wędzona ( za ciepło, musiałem schować do lodówki) chyba trzeba będzie sparzyć Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2704 Opublikowano 28 Lipca 2014 Do jakiej temperatury mozna bezpiecznie robic wedliny? , moj zapas juz sie konczy, a u mnie temperatura 37 stopni piekna ta Twoja szynka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2705 Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) eli55 to pewnie zależy jakie wędliny - u Ciebie we Włoszech nawet bym się nie zastanawiał co by tu zrobić. masz takie gorące słońce że myślę że wszelkie wyroby suszone mogłby wyjść szynka 5 dni temu wędzona ( za ciepło, musiałem schować do lodówki) chyba trzeba będzie sparzyć DSC06873.JPGDSC06875.JPG DSC06877.JPGDSC06879.JPGGrzesiu a dlaczego chcesz je parzyć - czyżby się psuły? Na zdjęciach tego nie widać - idą raczej w stronę wędliny suszonej Edytowane 28 Lipca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2706 Opublikowano 29 Lipca 2014 Sylwek,muszę parzyć ponieważ w środku są surowe (za lekko uwędziłem nie spodziewałem się takich temperatur 34*C ) w garażu jest ciepło i do tego muchy.W lodowce to za pleśnieją. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2707 Opublikowano 29 Lipca 2014 Probowałeś trzymać w lodówce? Jeszcze nigdy wędzonka w lodówce mi nie spleśniała. Raczej wysychała na wiór jak się zaplątała gdzieś dalej w szufladzie Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2708 Opublikowano 29 Lipca 2014 bardzo często takie szynki trzymam w lodówce (to są szynki prawie surowe) ale wcześniej co najmniej tydzień muszą wisieć np.strych,garaż...... Dopiero wkładam do lodówki jak są w takim stanie jak na zdjęciach (oczywiście dalej wiszą w lodowce) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2709 Opublikowano 29 Lipca 2014 jak byłem młody i chciało się robić zdjęcia. (dzisiaj przeglądałem i sam byłem zdziwiony,że takie zdjęcia robiłem) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2710 Opublikowano 29 Lipca 2014 jak byłem młody i chciało się robić zdjęcia To niech się Tobie ponownie zachce Grzesiu.Zdjęcia są przecudnej urody i trochę ich brak na stronce Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2711 Opublikowano 29 Lipca 2014 Grzegorz , nie wazne kiedy one byly robione, widac juz wtedy jak byłem młody miales talent do wedlin i do zdjec. A ja sie glodna robie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2712 Opublikowano 30 Lipca 2014 jeszcze kilka zdjęć z dawnych lat Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2713 Opublikowano 30 Lipca 2014 Jesienne wedzenie to bylo, bo i kasztany i zoledzie widac na zdjeciach. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2714 Opublikowano 30 Lipca 2014 wakacyjna kiełbasa i słonina wędzone w ostatni czwartek Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-363970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2715 Opublikowano 31 Lipca 2014 wędzone tydzień temu Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2716 Opublikowano 31 Lipca 2014 Piekny wyrob i piekne artystyczne zdjecia :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364141 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2717 Opublikowano 31 Lipca 2014 Grzesiu widać że nie tylko jedzonko smakowite ale i smakowicie podane. Wielki szacun Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364168 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2718 Opublikowano 31 Lipca 2014 No widzisz Grzesiu-trochę pracy i jakie uznanie Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2719 Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Kaziu Twoją uwagę wziąłem do serca Przed chwila wróciłem z rzeźni,jutro peklowanie od rana za tydzień wędzenie, Edytowane 31 Lipca 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #2720 Opublikowano 31 Lipca 2014 Grzesiu rób pyszności na wrzesień Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2721 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2722 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 już zadyma i chciałem wstawić zdjęcia ale mam informację,że Mój limit został wyczerpany (tak,że ze zdjęciami na ten rok trzeba odpuścić ) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2723 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Serdeczne podziękowania dla vtka (administrator) Te zdjęcie już miałem wstawić wczoraj Dzisiaj podczas wędzenia nie robiłem zdjęć bo sądziłem ,że limitu nowego nie dostanę a tu taka mila niespodzianka Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2724 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 od dłuższego czasu oglądam Twoje zdjęcia z zachwytem zastanawiam się nad wyglądem wędzonek ... mają na sobie sporo przyprawsą to przyprawy pochodzące z peklowania? czy dodane później?również mam pytanie dotyczące pokruszonych liści laurowych... nie przeszkadzają podczas jedzenia? pytam bo te przyprawy dodają niesamowitego uroku wędlinom i wzmagają apetyt podczas oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-364994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2725 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Przyprawy od razu daję do mieszanki peklującej (peklowanie na sucho),liść laurowy zawsze można zdjąć przed pokrojeniem wędlin (o tym,że może przeszkadzać nigdy nie pomyślałem ) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/109/#findComment-365011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.