Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle na szóstkę. Grzesiu, zostaw coś na Zakopane... :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-742157
Udostępnij na innych stronach

:) na Zakopane zrobię ,, świeże ,, a na strychu wiszą już kilka miesięcy posmarowane smalcem  :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-742377
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

:) leci 5 tydzień :)

Takie stare mięso jadasz :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-744719
Udostępnij na innych stronach

:) sprzątanie lodówki po świętach  :tongue: bo już nie długo trzeba coś zrobić na Zakopane  :) 

 

post-41869-0-27476900-1642772279_thumb.jpgpost-41869-0-32290500-1642772296_thumb.jpg

 

post-41869-0-55770200-1642772312_thumb.jpgpost-41869-0-57437400-1642772331_thumb.jpg

 

post-41869-0-91806800-1642772368_thumb.jpgpost-41869-0-62041200-1642772349_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-746043
Udostępnij na innych stronach

Smaczne "resztki" :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-746048
Udostępnij na innych stronach

:) Trzeba sprawdzić sery czy wszystko gra. W serze z maja już krystalizuje się białko,czuć małe grudki pod zębami. :tongue:

 

post-41869-0-95308300-1643452590_thumb.jpgpost-41869-0-61851200-1643452602_thumb.jpg

 

post-41869-0-59904400-1643452616_thumb.jpgpost-41869-0-94201800-1643452699_thumb.jpg

 

post-41869-0-86693500-1643452718_thumb.jpgpost-41869-0-89194200-1643452734_thumb.jpg

 

post-41869-0-54792900-1643452787_thumb.jpgpost-41869-0-64672800-1643452758_thumb.jpg

 

 

post-41869-0-64251600-1643452632_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-747791
Udostępnij na innych stronach

:) trzeba czyścić lodówkę bo za tydzień trzeba peklować na zlot :) wędliny robione przed świętami,wczoraj rozmrożone  :tongue:

 

post-41869-0-89752400-1644586596_thumb.jpgpost-41869-0-17814900-1644586609_thumb.jpg

 

post-41869-0-73971100-1644586625_thumb.jpgpost-41869-0-39757900-1644586640_thumb.jpg

 

 

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-750797
Udostępnij na innych stronach

:) na Zakopane zrobię ,, świeże ,, a na strychu wiszą już kilka miesięcy posmarowane smalcem  :)

dzień dobry,

 

Jak Pan robi te szynki i o co chodzi z tym smalcem?

 

z góry dziękuję za odpowiedź.

 

zp 

irek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-752982
Udostępnij na innych stronach

:) Szynki peklowane na sucho,wędzone ciepłym dymem, obsychają około 7 dni w garażu. Następnie robię glazurę ze smalcu,pieprzu i papryki ostrej. Wieszam na strychu. Smalec konserwuje i wolniej obsychają szynki. :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-753158
Udostępnij na innych stronach

:) Szynki peklowane na sucho,wędzone ciepłym dymem, obsychają około 7 dni w garażu. Następnie robię glazurę ze smalcu,pieprzu i papryki ostrej. Wieszam na strychu. Smalec konserwuje i wolniej obsychają szynki. :)

bardzo dziękuję, spróbuję na pewno. :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-753162
Udostępnij na innych stronach

:) pstrągi solę wieczorem jak do smażenia, wędzę do momentu jak zaczyna wypływać biały płyn przy ogonie ( białko już ścięte,koniec wędzenia ) :tongue:

 

post-41869-0-34099600-1646137972_thumb.jpgpost-41869-0-68362800-1646137986_thumb.jpg

 

post-41869-0-91420000-1646138000_thumb.jpgpost-41869-0-43482900-1646138014_thumb.jpg

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-754568
Udostępnij na innych stronach

:) dzisiaj ostatnie wędzenie  przed zlotem :) teraz zostało tylko tydzień obsuszania  :)

 

attachicon.gifDSC03697.JPGattachicon.gifDSC03705.JPG

 

attachicon.gifDSC03707.JPGattachicon.gifDSC03718.JPG

 

attachicon.gifDSC03733.JPGattachicon.gifDSC03737.JPG

 

attachicon.gifDSC03742.JPG

skad taka gruba slonina?pozdrawiaam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-754888
Udostępnij na innych stronach

To Ty tam trzęsiesz całymi Bartoszycami. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/206/#findComment-755235
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.