roger Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2651 Opublikowano 13 Czerwca 2014 nazwa robocza ,,wakacyjna, Rozumiem że z nazwą wiązać się będzie "skład" czyli to będzie taka co to smakuje na zimno, na gorąco i nadaje się na grilla ... czyli pewnie ograniczenie peklo lub wręcz rezygnacja, większe rozdrobnienie i sporo tłuszczu ... Dobrze kombinuję Grzesiu ? Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2652 Opublikowano 13 Czerwca 2014 dobrze Robert Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2653 Opublikowano 13 Czerwca 2014 kiełbasa wakacyjna uwędzona jak wystygnie to przekroję Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2654 Opublikowano 13 Czerwca 2014 kiełbasa wakacyjna uwędzona jak wystygnie to przekroję Delikatnie uwędzona Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2655 Opublikowano 13 Czerwca 2014 delikatnie bo to wakacyjna (jak wakacyjny makijaż u laseczek ) Kiełbasa jadalna Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2656 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Kiełbasa jadalna Oj tam oj tam bardzo ładnie i apetycznie wygląda nie umniejszaj jej i sobie PSTroszkę peklosoli sypnałeś jednak - zawsze smakowiciej to wygląda Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2657 Opublikowano 13 Czerwca 2014 No to jednem słowem, wakacje koloru bląd. Poprosiem o przepis. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2658 Opublikowano 13 Czerwca 2014 u mnie przepisów nie ma jak wiesz kiełbasy robię tylko z szynki i słoniny ile czego mam to z tego robię.Peklowałem 24h,mieszanki peklującej 18g\1kg mięsa.Lepsze kawałki na szarpaku,potem 8 i resztę razem ze słoniną na 5 (maszynka zelmer 5). Wczoraj rano robiłem, lodówka,dzisiaj wstałem o 5,30h a o 6 już wisiały w wędzarni (zimne i mokre taka pora roku) wędzone 2,5-3h nie patrzyłem na zegarek tylko na kolor i temperaturę (przez dotyk ręką) po zabiegu. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2659 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Mistrzowska kielbaska, oj chetnie bym ja sprobowala Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alnus Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2660 Opublikowano 13 Czerwca 2014 delikatnie bo to wakacyjna (jak wakacyjny makijaż u laseczek ) Kiełbasa jadalna Ładna ta kiełbaska, no i jak do tego jadalna to Masz chłopie talent Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2661 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Grześ ,dosypałeś jednak coś od Siebie Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2662 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Wujaszku,tylko nikomu nie zdradzaj dosypałem na 1 kg farszu 2g cukru Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2663 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Żeby cie ,... ,cały misterny plan w ......................... Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-357595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2664 Opublikowano 16 Czerwca 2014 kiełbasa wiosenna jedzie na badania Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2665 Opublikowano 18 Czerwca 2014 kiełbasa wakacyjna po tygodniu (są dziurki,ponieważ to farsz z lejka i reszki z nadziewarki napychane palcem) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2666 Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) kiełbasa wiosenna jedzie na badania Do lekarza Edytowane 18 Czerwca 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2667 Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) z ciekawości pomierzyłem temperatury jakie panują w wędzarni Polędwiczki mają 60 *c nie te zdjęcie wstawiłem na drugim widać tem. Boczek kiełbasa,zawsze jest trochę mniejsza temperatura(dzisiaj zająłem się plewieniem i nie dopilnowałem, widać na kiełbasie tłuszcz do tego momentu staram się nie dopuścić) tem.polędwicz Edytowane 18 Czerwca 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2668 Opublikowano 18 Czerwca 2014 No Grzesiu wysoko jedziesz z temperaturą teraz przestaję się dziwić że już niczego nie parzysz Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2669 Opublikowano 18 Czerwca 2014 w tym samym czasie polędwiczki mają 60*C i wiszą obok a kiełbasa wskoczyła na 72*C ale to moja wina Robert to z ciekawości pokaz swoja tem. jak wędzisz kiełbasy (nie tem. w wędzarni tylko jakie panują w wędlinach i jeszcze CI co wędzą bezpośrednio) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2670 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Na wysokości wędlin mam 50-55st (maksymalna histereza 2st) Grzesiu nie podpiekam kiełbas albo parzę albo wędzę na zimno i dojrzewają Nie mierzę temperatur w wyrobie podczas wędzenia bo nie kończę obróbki w wędzarni "na gotowo" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2671 Opublikowano 18 Czerwca 2014 kiełbasa wskoczyła na 72*C he he, cieplutko musiało być - jaką miałeś temperaturę dymu? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2672 Opublikowano 18 Czerwca 2014 nie wiem jaka temperatura dymu,dzisiaj trochę u nas wieje i ciężko utrzymać temperaturę a do tego jest ciepło wędliny wyszły bardzo dobrze uwędzone i to jest najważniejsze. następne wędzenie w sierpniu, wtedy powtórzę pomiary Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2673 Opublikowano 18 Czerwca 2014 To że wyszły bardzo dobre, jak zwykle zresztą, to nie wątpię.Ważne jest to, że w końcu stało się jasne jaką obróbkę termiczną stosujesz, bo już byłeś podejrzewany o cudotwórstwo - nie parzy, nie piecze, a wyroby jak ta lala.Wędzisz dymem gorącym z równoczesnym pieczeniem - ot i cała tajemnica ... no może nie cała Pierwsza faza – wędzenie w dymie rzadkim, w temperaturze 50 – 60 stopni C, aż do wyschnięcia powierzchni i osiągnięcia barwy żółtej.Druga faza – przypieczenie powierzchni przetworu w temperaturze ok. 85 – 90 stopni C przez czas ok. 1 godz.Trzecia faza – pieczenie całego produktu w temperaturze ok. 75 stopni C do całkowitego ścięcia białka i osiągnięcia wewnątrz produktu temperatury 68 – 70 stopni C.Jestem bardzo ciekaw wyników badań. To będzie ekstra materiał porównanawczy. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2674 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #2675 Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Marku , widziałeś gdzieś już takie wędzenie ? Grześ sorry. Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/107/#findComment-358459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.