WoytekK Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 21 Września 2011 Witam ! I zawsze czarna rzepa to jest to :grin: :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :wink: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 21 Września 2011 Gratuluję, bardzo podoba mi się :clap: , zwłaszcza kiełbasa ścinkowa i krzyżacka, duże kawałki w środku, a kolor w przekroju jeszcze bardziej, produkt z wyższej półki ! ps.(ja na razie tę niską półkę w podstawach opanowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 21 Września 2011 Tak to jest jak się nie pracuje :rolleyes: Grzesiu... jestem pod wrażeniem :clap: :clap: :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 22 Września 2011 miałem parę dni temu też twaróg wiejski i chciałem spróbować uwędzić,ale miałem ruskie pierogi :grin: ale nie poddam się :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 22 Września 2011 :grin: lin z piekarnika :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 22 Września 2011 Lin.... pyszności!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 23 Września 2011 :sad: teraz warunki do dojrzewania wędlin są fatalne,ale trzeba jakoś sobie radzić.Z dnia na dzień temperatura spada :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 26 Września 2011 :grin:Degustacja; twaróg posypałem taką zasypką,plus papryka ostra,moczyłem w solance jedną dobę,1 l.wody 1 łyżka soli.Jak dla Mnie ok. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177065 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 27 Września 2011 :grin: zrobiłem bardzo dobre danie z serka mascarpone,bardzo dobrze smakują udka kurczaka z tym serkiem :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 27 Września 2011 Grzesiu .. :thumbsup: wspaniałości...Mam prośbę,abyś oprócz zdjęć jeszcze wrzucał przepis( składniki, proporcje ,czas obróbki).Z góry dziękuję :grin: Na pewno komuś się to przyda ..a na pewno ja skorzystam :grin: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 27 Września 2011 a na pewno ja skorzystam ja też :thumbsup: od każdego po trochę i brzuch nakarmiony :grin: :grin: :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 27 Września 2011 :grin: Małgosiu :grin: na drugi tydzień zaplanowałem udka kurczaka z serkiem mascarpone,zrobię całą fotorelację z opisem.Teraz sam opis;w garnku na małym ogniu rozpuszczamy serek,przyprawiamy udka solą,pieprzem i rozmarynem,pod skórę udka wkładamy ząbek czosnku.Obsmażamy udka na złoto.Wkładamy do serka i dodajemy brzoskwinie pocięte na 8,bez soku.Teraz bardzo ważne;gotujemy na bardzo małym płomieniu,musi tylko lekko pyrkać w garnku bo się serek przypali,od czasu do czasu mieszamy.Jak robiłem te żeberka to Mi się lekko zaczęło przypalać,musiałem zmienić garnek i dolałem trochę wody.Nie popełnijcie tego błędu co Ja. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 27 Września 2011 Nie popełnijcie tego błędu co Ja na błędach się uczymy :wink: dzięki za przepis,już jutro zanotuje go do swojego notesika. Pozdrawiam. Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 27 Września 2011 udka kurczaka z serkiem mascarponegrześ, to jeszcze prosze podaj jak możesz ilości, tzn ile gram tego sera na ile mniej więcej mięsa, czy to udek czy to żeberek. I mięso na koniec z samym/w samym serze ma sie dusić czy dodajesz jeszcze czegoś (oprócz brzoskwiń) może w weekend zrobię... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 27 Września 2011 :grin: 4-5 uda ta górna część,1 opakowanie tego serka,dusić w samym serku :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 27 Września 2011 Dzięki Grzesiu :grin: . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 28 Września 2011 :grin: zapomniałem napisać,że to danie ma pyrkać 1 godz. :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 28 Września 2011 :grin: 8 godz.wyjazd na grzyby :grin: 11 godz. już w domu.Dostałem nowy przepis na opieńki,zaraz będę robił :grin: Zrobię fotorelację i opiszę jak się robi. :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 28 Września 2011 :grin: i po zabiegu :grin: przepis; zalewa,1 szklanka wody,5 łyżek cukru,5 łyżek octu,sól do smaku.Szklimy;2 cebule,1 szklanka oleju,3 łyżki przecieru pomidorowego,1 łyżka chili.Grzyby trzeba ugotować, lekko przesmażyć połączyć składniki i za pasteryzować.Oczywiście musiałem trochę dokonać zmian,dałem więcej octu,paprykę ostrą,gorczycę,5 cebul,puszkę pomidorów krojonych. :grin: :thumbsup:zupa obowiązkowo :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177424 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 1 Października 2011 Witam Pana Grzegorza,jak i obiecywałem wklejam fotki z mojej ścinkowej która ma już ponad 5 tygodni :grin: :thumbsup: trzy tygodniową wklejałem wcześniej. Jak ktoś tu na forum napisał,że niby ta sama kiełbasa ale smaki po jakimś czasie będą inne,ale dzisiejsza to lepsza w smaku i jak dla mnie,to ma lepszy wygląd w przekroju :grin: za parę tygodni będę miał ścinkową z nowej produkcji,była lepiej upchana trochę więcej przypraw.Pozdrawiam :grin: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 2 Października 2011 :grin: gratuluję :grin: :thumbsup: :clap: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 3 Października 2011 :grin: jestem w trakcie robienia nowej kiełbasy :grin: jeszcze bez nazwy :grin: jutro wędzenie :grin: już wiem co dodam do niej nowego następnym razem :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 3 Października 2011 jestem w trakcie robienia nowej kiełbasy a ja wiem że będzie smaczna :thumbsup: pozdrawiam :grin: P.S. czy ta kiełbasa też będzie dojrzewająca? Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 3 Października 2011 :grin: po wędzeniu,część sparzę a część będzie dojrzewała :grin: [ Dodano: Pon 03 Paź, 2011 13:29 ]:grin: parę zdjęć teraz dojrzewających :grin: :thumbsup: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 3 Października 2011 parę zdjęć teraz dojrzewających :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.