Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję, bardzo podoba mi się :clap: , zwłaszcza kiełbasa ścinkowa i krzyżacka, duże kawałki w środku, a kolor w przekroju jeszcze bardziej, produkt z wyższej półki ! ps.(ja na razie tę niską półkę w podstawach opanowałem).
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176619
Udostępnij na innych stronach

Tak to jest jak się nie pracuje

:rolleyes:

Grzesiu... jestem pod wrażeniem :clap: :clap: :clap:

:grin:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176620
Udostępnij na innych stronach

miałem parę dni temu też twaróg wiejski i chciałem spróbować uwędzić,ale miałem ruskie pierogi :grin: ale nie poddam się :grin:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176645
Udostępnij na innych stronach

Lin.... pyszności!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176660
Udostępnij na innych stronach

:sad: teraz warunki do dojrzewania wędlin są fatalne,ale trzeba jakoś sobie radzić.Z dnia na dzień temperatura spada :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-176781
Udostępnij na innych stronach

:grin:Degustacja; twaróg posypałem taką zasypką,plus papryka ostra,moczyłem w solance jedną dobę,1 l.wody 1 łyżka soli.Jak dla Mnie ok. :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177065
Udostępnij na innych stronach

:grin: zrobiłem bardzo dobre danie z serka mascarpone,bardzo dobrze smakują udka kurczaka z tym serkiem :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177202
Udostępnij na innych stronach

Grzesiu .. :thumbsup: wspaniałości...

Mam prośbę,abyś oprócz zdjęć jeszcze wrzucał przepis( składniki, proporcje ,czas obróbki).

Z góry dziękuję :grin:

 

Na pewno komuś się to przyda ..a na pewno ja skorzystam :grin:

"W życiu piękne są tylko chwile.."

Dżem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177235
Udostępnij na innych stronach

:grin: Małgosiu :grin: na drugi tydzień zaplanowałem udka kurczaka z serkiem mascarpone,zrobię całą fotorelację z opisem.Teraz sam opis;w garnku na małym ogniu rozpuszczamy serek,przyprawiamy udka solą,pieprzem i rozmarynem,pod skórę udka wkładamy ząbek czosnku.Obsmażamy udka na złoto.Wkładamy do serka i dodajemy brzoskwinie pocięte na 8,bez soku.Teraz bardzo ważne;gotujemy na bardzo małym płomieniu,musi tylko lekko pyrkać w garnku bo się serek przypali,od czasu do czasu mieszamy.Jak robiłem te żeberka to Mi się lekko zaczęło przypalać,musiałem zmienić garnek i dolałem trochę wody.Nie popełnijcie tego błędu co Ja. :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177297
Udostępnij na innych stronach

Nie popełnijcie tego błędu co Ja

na błędach się uczymy :wink: dzięki za przepis,już jutro zanotuje go do swojego notesika. Pozdrawiam.
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177302
Udostępnij na innych stronach

udka kurczaka z serkiem mascarpone

grześ, to jeszcze prosze podaj jak możesz ilości, tzn ile gram tego sera na ile mniej więcej mięsa, czy to udek czy to żeberek. I mięso na koniec z samym/w samym serze ma sie dusić czy dodajesz jeszcze czegoś (oprócz brzoskwiń) :)

może w weekend zrobię...

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177303
Udostępnij na innych stronach

:grin: 8 godz.wyjazd na grzyby :grin: 11 godz. już w domu.Dostałem nowy przepis na opieńki,zaraz będę robił :grin: Zrobię fotorelację i opiszę jak się robi. :grin: :thumbsup:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177398
Udostępnij na innych stronach

:grin: i po zabiegu :grin: przepis; zalewa,1 szklanka wody,5 łyżek cukru,5 łyżek octu,sól do smaku.Szklimy;2 cebule,1 szklanka oleju,3 łyżki przecieru pomidorowego,1 łyżka chili.Grzyby trzeba ugotować, lekko przesmażyć połączyć składniki i za pasteryzować.Oczywiście musiałem trochę dokonać zmian,dałem więcej octu,paprykę ostrą,gorczycę,5 cebul,puszkę pomidorów krojonych. :grin: :thumbsup:zupa obowiązkowo :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177424
Udostępnij na innych stronach

Witam Pana Grzegorza,jak i obiecywałem wklejam fotki z mojej ścinkowej która ma już ponad 5 tygodni :grin: :thumbsup: trzy tygodniową wklejałem wcześniej. Jak ktoś tu na forum napisał,że niby ta sama kiełbasa ale smaki po jakimś czasie będą inne,ale dzisiejsza to lepsza w smaku i jak dla mnie,to ma lepszy wygląd w przekroju :grin: za parę tygodni będę miał ścinkową z nowej produkcji,była lepiej upchana trochę więcej przypraw.Pozdrawiam :grin:
lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-177973
Udostępnij na innych stronach

:grin: jestem w trakcie robienia nowej kiełbasy :grin: jeszcze bez nazwy :grin: jutro wędzenie :grin: już wiem co dodam do niej nowego następnym razem :grin:
Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178242
Udostępnij na innych stronach

jestem w trakcie robienia nowej kiełbasy

a ja wiem że będzie smaczna :thumbsup: pozdrawiam :grin:

P.S. czy ta kiełbasa też będzie dojrzewająca?

lepiej nie dosolić jak przesolić
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178246
Udostępnij na innych stronach

:grin: po wędzeniu,część sparzę a część będzie dojrzewała :grin:

 

[ Dodano: Pon 03 Paź, 2011 13:29 ]

:grin: parę zdjęć teraz dojrzewających :grin: :thumbsup:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/12/#findComment-178259
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.