Kruszynka Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2251 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Kangura w życiu nie jadłem W Makro możesz kupić mięso kangura,krokodyla też Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2252 Opublikowano 30 Grudnia 2013 polędwiczki takie blade ponieważ były zamrożone. Grzegorz i tak pięknie wyglądają W Makro możesz kupić mięso kangura,krokodyla też Niestety na Mazurach czegoś takiego jak makro nie uświadczysz, chyba bym musiał jechac do Łodzi Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2253 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Grześ narobisz smaka na polędwiczki, a przepisu nie wkleisz ..... sadysto jeden ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2254 Opublikowano 30 Grudnia 2013 EL GREGOR ... ja też proszę o przepis na te polędwiczki sam ich widok mi nie wystarcza ... muszę je zrobić wyglądają rewelacyjnie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2255 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Aniu wedziłaś kangura? Bazyl robilam Kabanosy, jak je EAnna nazwala to kangurosy, bardzo nam smakowalo, polecam jak macie dostep do miesa. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2256 Opublikowano 30 Grudnia 2013 przepis bardzo prosty;polędwiczki pieprzysz,solisz,obsmażasz.W tym czasie na bardzo małym gazie rozpuszczasz serek mascaspone (garnek) ,ciągle mieszając bo się zrobi twaróg. Dodajesz pokrojone brzoskwinie z puszki,rozmaryn,kolendrę,czosnek (tylko do smaku) polędwiczki i zostawiasz na bardzo małym gazie (leciutko sobie pyrka w garnku) na około 30-40 min. Dodałem łyżkę miodu dla podkreślenia smaku. Podobnie robiłem udka kurczaka (górna część uda);pod skórkę udka wkładam połowę ząbka czosnku pokrojonego na plasterki,obsmażam i dalej jak z polędwiczkami. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2257 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Grześ nie będę bawił się w skargi na Zosię, że gram wagi nie podaje, ale Ile tego mascarpone na taką dawkę polędwiczek .....dwa opakowania jak na zdjęciu ?Bo widzę, że sosu jest dużo więcej niż te dwa małe opakowania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2258 Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) na te dwie polędwiczki dałem 1,5 opakowania jak robię 4 udka to daję jedno. Kurczak jest smaczniejszy Pamiętajcie tylko o bardzo wolnym rozgrzewaniu serka (ciągle mieszając). Czosnek do polędwiczek lekko potraktowałem na patelni w trakcie osmażania polędwiczek. Edytowane 31 Grudnia 2013 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2259 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2260 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i smacznego :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-323940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2261 Opublikowano 2 Stycznia 2014 przed chwilą wróciłem z rzeźni,jutro ścinkowa i nowy eksperyment z szynką dojrzewającą (specjalnie kupiłem dużą szynkę 12kg bez kości ze skórą ) planuję degustację na Wielkanoc jak wszystko pójdzie po myśli i zamierzeniach. A na zdjęciach dzik,kapusta kiszona przesmażona z sosem wymyślonym prze zemnie. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2262 Opublikowano 3 Stycznia 2014 szynka zapeklowana Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2263 Opublikowano 3 Stycznia 2014 szynka zapeklowana Ładny kawał du...y Na sucho jedziesz - ile soli bo coś mało widzę? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2264 Opublikowano 3 Stycznia 2014 ile soli bo coś mało widzę? Ja soli wcale nie widzę tylko przyprawy Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2265 Opublikowano 3 Stycznia 2014 duża du..a duża radość soli dużo sypałem z ręki,przypraw też nie żałowałem,będzie peklowana około 3 tygodnie. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2266 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Sasza,przyjadę jak się rozluźni na granicy. Teraz są bardzo duże kolejki w Bagriatonowsku.Rosjanie jadą bez kolejki a nas nie wpuszczają.Ostatnie dwa dnie Rosjanie stoją na granicy po 8-12 godzin. Przy następnych wojażach do nas weź na uzbrojenie veb cameru http://rugrad.eu/tourism/cams/cam03.php Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2267 Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) na pierwszym zdjęciu pierwsze dwa pasy RU (autobusy i za nimi kilka samochodów osobowych to Rosjanie) a trzeci pas to EU Polacy gdzie końca kolejki nie widać.Drugie zdjęcie to już po odprawie (sklep bezcłowy jeszcze strona Rosyjska) i tam są cztery kolejki Rosjan a Polskiego samochodu nie widzę.To ile godzin stoją Polacy. Z tego wynika,że dopiero zobaczymy się w Gąsiorowie :) Edytowane 4 Stycznia 2014 przez EL GREGOR Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feederman Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2268 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Jest jedna chytrość mój druh. Weź do samochodu Rosjanina i możesz jechać do rosyjskiej kolei. Tym więcej jechać trzeba twoje czarki zamieniłem na takie - ręczna praca http://s019.radikal.ru/i644/1401/e0/613f1eb39591.jpg Cytuj Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2269 Opublikowano 5 Stycznia 2014 czarki super wódka się chłodzi zakąski też pod dostatkiem czekam na Ciebie Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2270 Opublikowano 5 Stycznia 2014 czarki super wódka się chłodzi zakąski też pod dostatkiem czekam na Ciebie Wypije i ja za Wasze Zdrowie Bracia! . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2271 Opublikowano 5 Stycznia 2014 kiełbasy robiłem dobrze nie pamiętam ale gdzieś w połowie listopada boczek na początku grudnia Nabrały dobrego smaki i ładnie pachną W piątek kupiłem nowe osłonki białkowe 35 Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-324712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2272 Opublikowano 8 Stycznia 2014 czas otworzyć nowy sezon 2014r. Dzisiaj zrobiłem trzy różne kiełbasy i ser. Zrobiłem nową kiełbasę,którą nazwę ,,gregorek,, na razie jest na etapie prób i błędów.Jutro wędzenie i parzenie co u mnie jest bardzo rzadkie. Ścinkowa obowiązkowo i ser (robiłem równocześnie ) Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-325505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2273 Opublikowano 9 Stycznia 2014 jogurt gotowy,ricotta ocieka Sezon otwarty,sery i słonina po zabiegu,boczki jeszcze chwila. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-325706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2274 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ścinkowa obowiązkowo A propo ścinkowej, zrobiłem i niby wszystko jest OK, ładnie dojrzewa i w smaku bardzo dobra, ale. No własnie, nie bardzo się skleiły kawałki mięsa, a wyrabiałem dośc długo. I stąd moje pytanie, jak może być tego przyczyna, za krótkie wyrabianie, czy cos innego?A, i nastepnym razem dodam więcej tłuszczu/słoninki, bo ilość jaką dodałem zagubiła się w ogólnej ilości mięsa. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-325713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2275 Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Grzegorz co ten oscypek z prawej taki blady A tak z innej beczki. Ostatnio sie rozpetała wojna o tem. kutrowania parówek, a nazwa OSCYPEK na forum jest normą gdy zdecydowana wiekszośc na tym forum robi GOŁKE. I nikomu to nie przeszkadza. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez bazylwidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3705-kie%C5%82basa-wiejska-i-inne-wyroby-el-gregora/page/91/#findComment-325715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.