pis67 Opublikowano 23 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1276 Opublikowano 23 Listopada 2012 Dziś zrobię wędlinki rzadko wyrabiane przez domowych wędliniarzy, tak mi się wydaje, nie wiedzieć zresztą czemu? Będą to metka i polska. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-251835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1277 Opublikowano 23 Listopada 2012 Będą to metka....... ale wędzona po Gąsiorowemu? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-251922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1278 Opublikowano 24 Listopada 2012 .... ale wędzona po Gąsiorowemu? Nie da się tak, deszcz od rana pada... idealna pogoda na wędzenie metki i polskiej, 7 stopni i duża wilgotność. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-251963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1279 Opublikowano 24 Listopada 2012 Zadyma w pełni... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-251980 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1280 Opublikowano 24 Listopada 2012 Polska powisi teraz z tydzień, by dojść.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-252059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1281 Opublikowano 28 Listopada 2012 Metka na śniadanie, dla mnie za mało słona(dałem tylko 20g peklosoli na kg mięsa). Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-252901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorau Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #1282 Opublikowano 28 Listopada 2012 Tylko pozazdrościć, wędlinki superowe, a co do rzadkości produkowania tychże, to podejrzewam (przynajmniej tak jest u mnie), że wpływ ma dość długie wędzenie. Podczas produkcji ostatnich wyrobów pozostało mi trochę mięsa, więc przygotowałem je jak do polskiej, ale niestety z braku czasu musiałem wędzić łącznie z polędwicą. Smak pozostał polskiej, a konsystencja (po lekkim podsuszeniu) jak to określiła moja szwagierka - kabanosików. Cytuj i jest elegancko... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-252905 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1283 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dziś mięsko podwędzę nieco, jeszcze nie wiem czy ciepło, zimno, a może gorąco będzie w wędzarni. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-253998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1284 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Już gotowe - wędzone zimno ciepłym dymem. Ze cztery zostawię i dam trochę czadu. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1285 Opublikowano 5 Grudnia 2012 A dziś zimny dymek pada na oscypki, polędwiczki wczoraj zimnowędzone, polędwicę, która leżała z dwa tygodnie zapakowana próżniowo-robię ją na nówkę, i polska, która to leżała w smokerze od 24 listopada i tylko dzięki temu ocalała do dziś. Dziś pierwszy śnieg - ale się zaraz roztapia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1286 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Legenda. 1. polędwiczki pieczone 2.oscypki 3.polska 4.polędwiczki i polędwica z zimnego dymu 5.zdjęcie grupowe 6.polędwica lekko pozłacana 7.rybki do zrobienia 8.salami z typową wadą dla wyrobu Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1287 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Pis, jakim drewnem zadymiałeś ? Polędwiczki takie fajne ciemne ci wyszły.... a oscypki normalnie pierwyj sort ! Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254450 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1288 Opublikowano 6 Grudnia 2012 pis67, Gratulacje ,piękne wyroby.A salami wygląda jak import z Włoch,a ta mała wada i tak nie ma zapewne wpływu na smak. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1289 Opublikowano 6 Grudnia 2012 pis67, ależ piękności! miło popatrzeć z rana :P i ten kolor cudny.. marzenie :clap: A temu salami to ja wiem co się stało.. tylko źle to zinterpretowałeś po prostu chciało się do Ciebie uśmiechać jak będziesz kroił.. obróć troszkę i od razu będzie lepiej :grin: Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1290 Opublikowano 6 Grudnia 2012 jakim drewnem zadymiałeś Oscypki wędzone 3 godz. dębem potem olchą, reszta tylko olcha. a ta mała wada i tak nie ma zapewne wpływu na smak. Smak jest swoisty dla salami, na szczęśćie córka mi pomaga i zwalczymy wspólnie to dzieło. A dziś w wędzarni cztery... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1291 Opublikowano 6 Grudnia 2012 :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: pysznie to wygląda :clap: :clap: :clap: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1292 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Oscypki wędzone 3 godz. dębem potem olchą, reszta tylko olcha. pis67 wędliny :clap: wiadomo. Jeżeli idzie o serki to znacząca poprawa w wykonaniu :clap: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-254604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1293 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wczoraj podwędzałem pasztetową, dziś wrzucę kaszankę na zimne podwędzenie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1294 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Kaszaneczka po wędzeniu, a zaraz się zabieram za coś... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1295 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Parę udek na szybko, choć fanem drobiu ani zwolennikiem nie jestem, właśnie kończę pieczenie- druga fota. A dziś wieczorkiem parówki i kiełbasa z 4kg karkówki, a jaka jeszcze nie wiem, ale da się z tego zrobić parę , cztery modele mi chodzą po głowie, a co wyjdzie? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1296 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Wczoraj nadziałem parówki, nadziewarkę obsługiwał Endrio osobiście. Dziś dalszy ciąg zabawy. Parówki zrobiłem z mięsa. Było też trochę kiełbasy swojskiej, chłopskiej lub domowej, recepturowo tak ją można nazwać. Foty później, bo zapomniałem zrobić. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1297 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Parówki w wędzarni parę minut, potem na parę minut do parzenia i gotowe. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1298 Opublikowano 15 Grudnia 2012 A tu kiełbasa swojsko-chłopska już stygnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #1299 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Parówki zrobiłem z mięsaNie dodawałeś papieru toaletowego dla lepszej kleistości :question: :grin: :grin: :grin: Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256560 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #1300 Opublikowano 16 Grudnia 2012 .Bo są bardzo długiebo to domowe parówki więc z mięsaNie dodawałeś papieru toaletowego dla lepszej kleistościMasz jakieś inne propozycje co do składu:wink:Ciekawy sposób odkręcania parówek Parówki są długie i krótsze, bo jak wołam sześć, brzmi nieprzyzwoicie, a jak trzy - jest lepiej. Skład znalazłem gdzieś z linku technika-ignoranta bodajże, będzie w dziale parówki, jest prosty-mięso, woda, sól,pieprz, cukier i gałka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/52/#findComment-256894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.