Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pisu w piątek

Co to w piątek wędzić nie można, czy fotek wklejać. A masz i na piątek- trzecia zmiana w wędzarni. :cool:

 

 

Czy można wiedzieć z jakiego przepisu są te "paróweczki"

 

Za podstawę posłużyła receptura z 21-ki, w małej modyfikacji. Jak zrobiłem będzie w temacie o parówkach. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268394
Udostępnij na innych stronach

To i ostatnia zmiana tutaj - podudzia. :cool:

W domu w "smoku" filet z łososia się dymi.

Wieczorkiem robię i nadziewam salami i chorizo. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268409
Udostępnij na innych stronach

pis67, zdjecia 13:16 to juz znecanie sie nade mna. Jest goraco i nie wedze. Zapasy mi sie juz prawie skonczyly ( dobrze ze ato i wiecej pomidorow sie je) a tu takic cudo. :thumbsup: :thumbsup:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268545
Udostępnij na innych stronach

przepis!

Zapiski są, wkrótce będą do wglądu. :cool:

 

A dziś wieczorkiem zrobiłem jeszcze salami w różnych osłonkach, chorizo, upiekłem karkówkę ze śliwką i trochę łososia na zimno podwędziłem. :cool:

 

 

 

 

 

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268570
Udostępnij na innych stronach

jak smakuje to chorizo

To co robię to nie wiem jak smakuje, zanim zrobiłem sporo czytałem o chorizo i na podstawie zdobytej wiedzy, raczej mętliku w dyńce, ułożyłem recepturę testową, kiełbaska w wędzarni. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268638
Udostępnij na innych stronach

To co robię to nie wiem jak smakuje,

To co...? Ty tego nie jadasz ? :shock: Masz tzw. ''syndrom grzybiarza'' czy jak...? :grin: :grin: :grin: :wink:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268657
Udostępnij na innych stronach

Ty tego nie jadasz ? Masz tzw. ''syndrom grzybiarza'' czy jak...?

Rzadko, aczkolwiek zdarza się że degustuję, np. dziś na śniadanie trzy parówki. :cool:

 

A niżej parę przekrojów z dziś. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-268701
Udostępnij na innych stronach

marzec poświecę dla piwka. :cool:

 

Ja też , bo jak się nie ma chłodni to ostatni okres na dolniaki . Twoje piwko mi smakowało . :smile: Szkoda że tak mało było :tongue: :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271151
Udostępnij na innych stronach

marzec poświecę dla piwka

super :) :thumbsup: a butelki już z nalepkami kupujesz ? Czy sam po zabutelkowaniu nalepki przyklejasz ?

MIŁOŚĆ

JEST PIĘKNYM KWIATEM

KTÓRY KWITNIE

POŚRÓD CHWASTÓW

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271154
Udostępnij na innych stronach

Dziś zabutelkowałem pilsa, marzec poświecę dla piwka.

W niedzielę miałem okazję zdegustować piwka od Pisa. Nie powiem, smaczne było :thumbsup: . Zna się chłopak na rzeczy a i estetyka butelki też wzorowa. Dzięki Pisu.

Daleko nie mam, może się jeszcze załapię na więcej :cool: :lol: .

ZIGO
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271156
Udostępnij na innych stronach

Dziś zabutelkowałem pilsa, marzec poświecę dla piwka. :cool:

Piotruś mam dzieje że w maju nad stawem będę mogła delektować się tym cudnym smakiem :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Hanka_Kaszubka33

Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem....

GDYNIA MOJE MIASTO

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271171
Udostępnij na innych stronach

a butelki już z nalepkami kupujesz ? Czy sam po zabutelkowaniu nalepki przyklejasz ?

to bardzo skomplikowane, ani nie kupuje, ani nie przyklejam. :cool:

 

Daleko nie mam, może się jeszcze załapię na więcej

No pewnie kiedyś na pewno. :cool:

 

w maju nad stawem będę mogła delektować się tym cudnym smakiem

Do maja parę warek dojrzeje. :cool:

 

A dziś koźlaka zabutelkowałem. :cool:

 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271355
Udostępnij na innych stronach

marzec poświecę dla piwka

super :) :thumbsup: a butelki już z nalepkami kupujesz ? Czy sam po zabutelkowaniu nalepki przyklejasz ?
Oj, to Ty tyle piszesz, czytasz a nie wiesz z kim w komitywie jest PIS67? :grin:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271358
Udostępnij na innych stronach

Oj, to Ty tyle piszesz,

 

Muszę przyznać że sam tego nie robi . Ostatnio częstował i to kilka razy :smile: na kursie serowarskim . :grin:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-271379
Udostępnij na innych stronach

Pis'ie, jeśli możesz, zrób jeszcze jedną fotkę na jakimś jednolitym tle. Dzieki.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-272621
Udostępnij na innych stronach

Cudnie wygląda to Twoje chorizo !

Moje spróbowalam po 1,5 miesiąca dojrzewania. Smak super, ale wygląd bardzo odbiega od Twojego :devil:. Nie wiem, może to kwestia tego, że Twoje wędzone, a moje nie... ? Kruszy się przy krojeniu. Zaraz wrzucę fotkę u siebie.

Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-272627
Udostępnij na innych stronach

zrób jeszcze jedną fotkę na jakimś jednolitym tle.

Zrobię potem. :cool:

 

a jak smakuje

LP zabroniła rozdawać. :cool:

 

A z jakich przepisów korzystaliście , że tak bardzo,przynajmniej optycznie, różnią się te Wasze chorizo ?

ale oryginalne chotizo nie jest wędzone, tylko suszone

Zanim zrobiłem zagłębiłem się nie co w historię wyrobu, przeczytałem przepisy na różne chorizo - hiszpańskie, meksykańskie, w wersji amerykańskiej, niemieckiej. Wersje podsuszane są robione w innych klimatach, gorąco i wilgotno, dlatego zdecydowałem sie podwędzić zimnym dymem dla trwałości, a potem podsuszyć nieco.

Zrobiłem pierwszą wersję testową, w drugiej trochę zmienię. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-272650
Udostępnij na innych stronach

U mnie w kolejce na degustację czeka jesscze salame espanol, kiełbasa w tym samym typie, tylko bez papryki. Zobaczymy czy ta lepiej mi wyszła.

Czyli czekamy na Twoją 2 wersję testową.

Wcale się nie dziwię, że LP zabroniła rozdawać :lol:

Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/58/#findComment-272653
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.