Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

o gotowych mieszankach tylko rozmawiam, by wiedzieć, informacje z frontu bezcenne.
 

Że zacytuję człowieka od którego kupuje jelita ma tez w ofercie przyprawy i mieszanki

 

"... nasza galka muszkatołowa jest w ziarnie w klasie ABCD nie w Shrivels, i też z takiej mielimy (przy okazji mamy najtańszą na rynku). Dlatego nasza gałka ma ciemny brązowy kolor,

a nie jasny brąz albo beżowy (taka gałka składa sie z 10%-20% gałki (dokładniej skorup i ziaren shrivels) oraz 80% skorup kokosa (reszta to inne dodatki, jak

patyki itp.)."

"Co do mieszanek - to ja nie polecam jakichkolwiek mieszanek..."

 

Ament

 

Ament - po łacinie , głupiec   ;)

 

Piotr , ale wielki ten boczuś, zrolowany po mistrzowsku .

Edytowane przez Wujaszek Tom

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388310
Udostępnij na innych stronach

Ja też dziś wieczorkiem będę spożywał wędzonki, za godzinkę idę wędzić :)

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388317
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja też dziś wieczorkiem będę spożywał wędzonki, za godzinkę idę wędzić :)

Wędzonki zawsze zostawiam w spokoju na co najmniej 24 godziny po wędzeniu. A dziś mięsko z kolejnego dzika przybyło, jest materiał, będzie zabawa. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388469
Udostępnij na innych stronach

Dziś smoka uruchomiłem, ze 4 miesiące stał nieużywany, dwa duże pstągi łososiowe w nim ogrzałem, fotka dzikiego mięska i polędwica w sweterku do podsuszania gotowa. :cool:

post-41160-0-58993300-1417992508_thumb.jpg

post-41160-0-95896600-1417992522_thumb.jpg

post-41160-0-45722800-1417992538_thumb.jpg

post-41160-0-29871900-1417992560_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388642
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ament - po łacinie , głupiec  

To teraz już rozumiem,nie znam łaciny  :facepalm:

Janusz
"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"
www.klubvolvo.org.pl

 

Nie zapomnij klepnąć Pana "S" 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388645
Udostępnij na innych stronach

Ja też nie znam , ale używam ;)

Myślisz , że możesz wszystko ?

Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi

 

Myślałem ,że jestem już na dnie !!!!

Ale ktoś rzucił mi łopatę.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388646
Udostępnij na innych stronach

 

Wędzonki zawsze zostawiam w spokoju na co najmniej 24 godziny po wędzeniu.

 

 

Nie wiem dlaczego ale kiedyś wpadłem na ten sam pomysł , zawsze zostawiam wędzonki na 1-2 dni żeby się ułożyły.  Mam wrażenie że są  smaczniejsze . :thumbsup:

Naturę mam zimną ;) a dym robię tylko kiedy potrzeba :clap:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388886
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem dlaczego ale kiedyś wpadłem na ten sam pomysł , zawsze zostawiam wędzonki na 1-2 dni żeby się ułożyły. Mam wrażenie że są smaczniejsze .

 

 

To nie pomysł, to prawidłowość. :cool:

 

A dziś dzikie polędwiczki, polędwice i szynki zamarynowałem mieszanką solno-przyprawową na sucho, a dwie szynki poszły w solankę, poczekają na przedświąteczne wędzenie. :cool:

post-41160-0-63849800-1418075530_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388890
Udostępnij na innych stronach

24 godziny zostawiamy po wędzeniu, i co później dopiero parzymy?


miąsko z dzika ładnie się prezentuje, teraz będą miały rozkosz w marynacie przed świątecznym stołem :rolleyes:

Filemonek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-388932
Udostępnij na innych stronach

 

 

24 godziny zostawiamy po wędzeniu, i co później dopiero parzymy?

Najlepiej parzyć wędliny jeszcze ciepłe z wędzarni.

Po parzeniu dobrze jest je wychlodzić przez co najmniej dobę.

Jednak ciepła kiełbaska/upieczony boczuś prosto z wędzarni mają swój niezaprzeczalny urok. Szczególnie jako przekąska :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389072
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jednak ciepła kiełbaska/upieczony boczuś prosto z wędzarni mają swój niezaprzeczalny urok. Szczególnie jako przekąska

Święte słowa :D 

Mój starszy syn tak uwielbia poledwicę że czasami czeka do późna żeby spróbować jeszcze ciepłą. No on co prawda jeszcze nie "zakąsza"  :D  :D - oficjalnie ale dla mnie i pieczeniarzy cieplutki boczek to sens życia.

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389265
Udostępnij na innych stronach

Dziś powędziłem dzikie i wieprzowe kawałki na zimno, zrobiłem wątrobiankę z mięska dzika, i sam nie wiem co jeszcze. :cool:

 

 

post-41160-0-84675200-1418336624_thumb.jpg

post-41160-0-13783000-1418336645_thumb.jpg

post-41160-0-30208300-1418336665_thumb.jpg

post-41160-0-64272100-1418336694_thumb.jpg

post-41160-0-72741900-1418336706_thumb.jpg

post-41160-0-49496500-1418336724_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389701
Udostępnij na innych stronach

Fiu fiu ładnie pocisnąłeś

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389703
Udostępnij na innych stronach

normalnie zdziczałeś

 

 

Tak, tym razem wieczorkiem zrobiłem z dzikiego - samego dzikiego tak prawie 18 kg kiełbasy w typie myśliwskiej, z czego trochę wprowadziłem w stan chorizopodobny. :cool: Jutro zadyma...

post-41160-0-58482600-1418424675_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389885
Udostępnij na innych stronach

powędziłem dziś trochę....  :cool: z dzika

 

 

post-41160-0-55178900-1418485381_thumb.jpg

 

post-41160-0-17423500-1418485410_thumb.jpg

 

A potem widząć na forum zakwasy na barszcz przygotowywane postanowiłem buraczki wykopać - 13 grudnia - nie zmarzły...  :cool:

 

post-41160-0-65976500-1418485625_thumb.jpg

 

post-41160-0-74902700-1418485641_thumb.jpg

 

 

post-41160-0-43934000-1418485554_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-389944
Udostępnij na innych stronach

A dziś ostatnie dwa kawałki myśliwskiej z dzika przyniosłem i boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. :cool:

post-41160-0-86309600-1418592283_thumb.jpg

post-41160-0-93171200-1418592300_thumb.jpg

post-41160-0-00370800-1418592324_thumb.jpg

post-41160-0-57959600-1418592343_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390310
Udostępnij na innych stronach

 

 

A dziś ostatnie dwa kawałki myśliwskiej z dzika przyniosłem i boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. :cool:

Poza tym ,że zapakowałeś próżniowo to w jakich warunkach przetrzymywałeś te wyroby??

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390320
Udostępnij na innych stronach

 

 

Poza tym ,że zapakowałeś próżniowo to w jakich warunkach przetrzymywałeś te wyroby??

 

Myśliwska to sobie na kiju wisiała w piwnicy - obecnie 9 stopni, a boczek w lodówce, jestem na etapie przedswiątecznego wyjadania zapakowanych gadżetów. :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390321
Udostępnij na innych stronach

 

 

boczek próżniowo zapakowany wyjąłem z września - żadnych objawów destrukcji po trzech miesiącach. :cool:

Pisu jesteś fenemonem żaden zaklad przemysłowy nie daje takiej gwarancji przydatności do spożycia . Szybko opatentuj a będziesz bogaty .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390336
Udostępnij na innych stronach

 

 

żaden zaklad przemysłowy nie daje takiej gwarancji przydatności do spożycia . Szybko opatentuj a będziesz bogaty .

 

Dziadku - za gwarancję trzeba płacić, słono płacić - dlatego nikt tego nie robi - by nie wydawać kasy.   Ja to się dziwie tym, którzy pakują na dwa tygodnie i piszą wytrzymało. Miesiąc to u mnie wyrób wytrzyma bez pakowania. A do tego potrzebny jest jeden warunek....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390341
Udostępnij na innych stronach

 

 

A do tego potrzebny jest jeden warunek.... 

Parzenie po zapakowaniu próżniowym?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/97/#findComment-390346
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.