Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sezon na jelenie wkrótce się kończy, zrobiłem kiełbaskę krakowską - 23kg mięska z udźca jelenia + 5kg karkówki - podeschła już...  zrobiłem przed Świętami...  :cool: 

 

post-41160-0-87108500-1482958318_thumb.jpg

 

post-41160-0-63096700-1482958341_thumb.jpg

 

 

Wczoraj 50 l mleka i ricotty coś mało wyszło...   :cool: 

 

post-41160-0-59372700-1482958361_thumb.jpg

 

A serki się wędzą... 

 

 

post-41160-0-18296000-1482958376_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-533650
Udostępnij na innych stronach

Sezon na jelenie wkrótce się kończy, zrobiłem kiełbaskę krakowską - 23kg mięska z udźca jelenia + 5kg karkówki - podeschła już... zrobiłem przed Świętami...

Pis, bardzo ladna kielbasa.

 

Mam dwa pytania;czy moge w miejsce jelenia dac sarnine ?

 

....no i czy zdradzisz ten przepis na ta kielbase ?....bylbym bardzo wdzieczny.

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-533687
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mam dwa pytania;czy moge w miejsce jelenia dac sarnine ?

 

Pewnie można, ale sarna to inny model mięska, dla mnie mało akceptowalny smakowo.....   Subiektywne odczucie może to jest.....  :cool:

 

 

 

.no i czy zdradzisz ten przepis na ta kielbase ?

 

Przepis jak na krakowską, jedynka w kawałkach i trójka z jelenia -2x4mm, dwójka - karkówka wieprzowa - 8mm .

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-533926
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po wedzeniu parzyc czy podpiekac?

 

Pieczenie w wędzarni się odbyło..., a przyprawy standard do krakowskiej....   :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-534012
Udostępnij na innych stronach

Sezon na jelenie wkrótce się kończy, zrobiłem kiełbaskę krakowską - 23kg mięska z udźca jelenia + 5kg karkówki - podeschła już...  zrobiłem przed Świętami...  :cool:

 

attachicon.gifP1290071.JPG

 

attachicon.gifP1290074.JPG

 

 

Wczoraj 50 l mleka i ricotty coś mało wyszło...   :cool:

 

attachicon.gifP1290076.JPG

 

A serki się wędzą... 

 

 

attachicon.gifP1290078.JPG

 

:thumbsup:

Piotr, dla  ciebie mój druh! :tongue:

 

https://www.youtube.com/watch?v=YLZqlfn8Kgs

Wszyscy ludzie różne! Jeden ja jednakowy...

i ja BAŁT http://seatroutinpoland.e-fora.pl/index.php

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-534598
Udostępnij na innych stronach

Dziś trochę podwędziłem, rybki..

 

 

post-41160-0-11339700-1483828701_thumb.jpg

 

Boczek....

 

 

post-41160-0-60951400-1483828750_thumb.jpg

 

 

I krakowska - paruje, bo dziś parzona....   :cool:  i z gara prosto do foty ....

 

 

post-41160-0-15864000-1483828779_thumb.jpg

Edytowane przez Maxell
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-535169
Udostępnij na innych stronach

 

 

No tak idziemy w wydajność

 

Mróz srogi, wędzarnia nieocieplona, pieczenie dziś w trudnych warunkach wydało mi się mało ekonomiczną formą obróbki cieplnej...  A i jeszcze oscypki wędziłem w tzw. międzyczasie....   :cool:  

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-535172
Udostępnij na innych stronach

 

 

to jest niemozliwae wszystko uwedzicw jeden dzien ,

 

 

Jak ma się wiedzę,to to ,  jest pikuś . :D :D

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-535212
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Pracy dużo, nie ma czasu na fotki - dziś się udało....  :cool: 

 

Metka...

 

post-41160-0-40139800-1485292175_thumb.jpg

 

żywiecka  

 

post-41160-0-36097900-1485292242_thumb.jpg

 

Parówki

 

 

post-41160-0-50090500-1485292263_thumb.jpg

 

 

Boczki z lewej i prawej strony zarazem...

 

post-41160-0-51819600-1485292302_thumb.jpg

 

 i coś.....

 

post-41160-0-01300200-1485292282_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-537460
Udostępnij na innych stronach

No to się narobiłeś, dla mnie nie do powtórzenia! :clap:


[Dodano: 24 sty 2017 - 23:17]

te cos/ co to jest ? napewno COS Specjalnego!

Edytowane przez Maxell
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-537474
Udostępnij na innych stronach

:) Chwała :yes:....

Siły dużo, kciuki trzymam :thumbsup:

----

Może klipsowniczka z jakimś ładnym klipsikiem....takim firmowym... czy cuś :)

Edytowane przez ziezielony
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-537498
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dawno nic nie robiłem w domu, wczoraj napełniłem salceson, okazało się, że nie mam naturalnych osłonek , napełniłem w folie....  niestety..   :cool:

post-41160-0-32207800-1486919810_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/148/#findComment-540499
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.