Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie to na FB ni jak nie pasuje  :(

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315481
Udostępnij na innych stronach

no fakt, na kolana nie powala ... ale, ale, ale ... długość i sztywność krakowskiej robi wrażenie :tongue:

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315490
Udostępnij na innych stronach

No długość przednia, a i sztywność też, jak widać na zdjęciu ......  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315493
Udostępnij na innych stronach

długość i sztywność krakowskiej robi wrażenie

 

 

To może konkursik, co na focie? :cool:

post-41160-0-35204200-1385240270_thumb.jpg

post-41160-0-27912300-1385240338_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315504
Udostępnij na innych stronach

brawo :clap:  pysznie to wygląda  :laugh:

 

 

 

To może konkursik, co na focie?

 

Ja stawiam na: polską, metkę, pierśnik, kawałek boczku, i ? ( myślę że farsz z polskiej wykorzystałeś i nadziałeś w osłonkę białkową fi 60)  :) .

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315536
Udostępnij na innych stronach

boczek rolowany

Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.

przysłowie chińskie

Kiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.
Thomas Jefferson

 

...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona

 

Zapraszam na moją stronę

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315556
Udostępnij na innych stronach

a stawiam na: polską, metkę, pierśnik, kawałek boczku,

 

 

Polska, metka, kawałek boczku - dobrze. :cool:

 

 

boczek rolowany

 

 

Boczek, z tym że zbudowany z trzech kawałków, pasków, które miały być wędzone osobno, ale udało się je połączyć.

No i ta najgrubsza to krakowska. :cool:

post-41160-0-18013000-1385317928_thumb.jpg

post-41160-0-55329100-1385317951_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315735
Udostępnij na innych stronach

ciekawa zabawa :D   :thumbsup:

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-315789
Udostępnij na innych stronach

jak jest różnica w produkcji wyrobów z ostatnich zdjęć?

Fota 1 - polędwica i szynka peklowane zalewowo przez 7 dni, wędzone dymem 30-35 stopni 6 godzin, olcha i dąb.

Fota 2 - boczki peklowane na sucho 48 godzin, wędzone dymem 50-55 stopni 3 godziny, olcha i orzech, obecnie pływają. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317218
Udostępnij na innych stronach

Polska  :)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317347
Udostępnij na innych stronach

To i polska w przekroju  i krakowska po dwóch tygodniach podsuszania, jutro zadam trochę dymu, żeby utrwalić nieco. :cool:

 

post-41160-0-41446100-1385929742_thumb.jpg

post-41160-0-94430100-1385929930_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317695
Udostępnij na innych stronach

 

 

To i polska

A gdzie nagroda dla zwycięzcy :D  

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317709
Udostępnij na innych stronach

A gdzie nagroda dla zwycięzcy

  

 

 

Wszystkie nagrody do odebrania u mnie lub na zlocie W-M w Gąsiorowie. :cool:

 

A niżej wędliny strychowe, w różnym stadium rozwoju, też takie macie? :cool:

post-41160-0-07167300-1385932248_thumb.jpg

Edytowane przez pis67
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-317722
Udostępnij na innych stronach

Dziś boczku niewiele i żeberka do zupki zawitały do wędzarni. Fota jeden przedstawia wędzarnie w stadium wygrzewania, która to operacja zajmuje 5 do 10 minut. :cool:

post-41160-0-14659900-1386420733_thumb.jpg

post-41160-0-39883500-1386420888_thumb.jpg

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319170
Udostępnij na innych stronach

Fotka boczku po parzeniu i dwie flaszki 0,7 "nalewki" z żurawiny. Nie wiem zresztą jak to nazwać, dwa litry żurawiny zalałem spirytusem 70 %, tak stało w słoju z miesiąc. Nie dodawałem cukru, mimo to ma lekko słodki smak i moc. Nie wiem co dalej, czy miodem zaprawić, czy zostawić ? :cool:

post-41160-0-46283800-1386454567_thumb.jpg

post-40040-0-26531000-1386455032_thumb.jpg

Edytowane przez EAnna
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3750-wyroby-pis67-co/page/70/#findComment-319258
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.